Specialiştii credeau că este o STEA, dar era o MEGASTRUCTURĂ EXTRATERESTRĂ!

Steaua KCI 8462852, situată la 1481 de ani-lumină distanță de Pământ, prezintă o lumină prea violentă, iar oameni de știință din America, consideră că ar putea fi vorba despre o megastructură extraterestră, informează washingtonpost.com.

688937-stea

KCI 8462852 a fost monitorizată prin programul Vânătorii de Planete , cu ajutorul Telescopului Spațial Kepler, care poate compara nivelul de luminozitate a 150.000 de stele din afara sistemului nostru solar. Voluntarii, de obicei, sunt interesați de mici inflexiuni de lumină. Aceste mici inflexiuni de lumină în traducere înseamnă trecerea unei planete prin dreptul stelei respective. În ziua de astăzi, acesta este modul de descoperire a planetelor: mici inflexiuni de intensitate a luminii unei stele, înseamnă trecerea unui corp ceresc prin dreptul ei.

În anul 2011, la începutul acestui program, luminozitatea unei stele aflată la 1400 de ani-lumină scade 15%, apoi cu 22%. Oameni de știință din America au demonstrat că nici măcar dacă ar fi trecut o planetă de mărimea lui Jupiter, nu ar fi atât de mare diferența între luminozitate, ci doar de maxim 1%. Specialiștii au luat în considerare câteva idei, precum: ciocnirea a două planete, sau traiectoria ciudată a unei alte stele care în jurul ei, ar gravita un mănuchi de planete în formare. Dar astronomii afirmă ca “ar fi coincidența coincidențelor ca noi să prindem chiar atunci momentul cu telescopul”.

Lăsând deoparte aceste idei, s-a luat în considerare existent unei civilizații extraterestre care recoltează energia acestei stele.

loading...

“Datele respective sunt incredibile, fiecare dintre noi nu știe exact cu ce are de-a face. Pentru orice explicație dată, cineva a venit și a contrazis-o”, a declarat Tabetha Boyajian, astronom la Universitatea Yale.

Specialiști măsoară acum spectrul de radiații care vin din această zonă, sperând la mai multe informații. Dacă am avea de-a face cu o megastructură extraterestră, având în vedere că această stea se află la o distanta de 1481 de ani-lumina de Pământ, înseamnă că aceasta ar fi amplasată undeva prin secolul 6 după Hristos. Sursă articol.