O infecţie i-a mâncat părţi din corp… Galerie FOTO

Nu mai are mâini şi picioare, dar este foarte fericit că-şi poate strânge băieţelul cu braţele mecanice

1

Cazul incredibil care a cutremurat lumea medicală la sfârşitul anului trecut s-a terminat cu bine, zilele acestea. Anul trecut, tânărul Lewis Alex, în vârstă de 34 de ani, din Marea Britanie, avea toată lumea la picioare. Era un om foarte fericit, avea o familie pe care o iubea enorm şi un serviciu bine plătit. Incredibilul s-a produs în câteva zile, când tânărul a început să aibă o tuse sâcâitoare şi o febră uşoară. După ce au început simptomele nebăgate în seamă cu responsabilitate, Alex s-a simţit din ce în ce mai rău şi a ajuns în scurt timp pe patul de spital.

2

Medicii s-au speriat în urma citirii analizelor medicale. Organismul lui Alex contactase o bacterie a streptococului A, iar ceea ce urma era şocul toxic, septicemie şi comă, ştiindu-se bine că doar 3% dintre cei cu această boală scapă cu viaţă, conform ediţiei dailymail.co.uk Medicii au luat hotărârea ca tânărul să fie operat imediat, deoarece streptococul pusese stăpânire pe întreg organismul şi începuse să-i mănânce buzele, membrele inferioare şi pe cele superioare. După o operaţie care a durat 16 ore, tânărului i-au fost amputate membrele inferioare, o parte din buze şi mâna stângă.

3

loading...

Fiind externat din spital, Alex a mers acasă, iar în urma unei căzături şi-a rupt mâna dreptă în trei locuri. După zeci de zile de stat în spital şi chinuri groaznice, medicii au luat hotărârea să-i amputeze şi mâna dreaptă, urmând o perioadă de convelescenţă îndelungată, deoarece infecţia cu streptococul A îi avariase oasele şi aşa slabe, făcându-le ireparabile. Aflat în permanenţă sub atenta supraveghere a medicilor din Wiltshire, Salisbury District Hospital, aceştia au început programul de recuperare şi protezare a celui care fusese un tânăr deosebit şi care acum ajunsese o umbră de om, dar cu un optimism debordant în privinţa problemelor prin care trecea.

4

A urmat în primul rând o intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a buzelor, care s-a concretizat cu succes. De remarcat este faptul că operaţia de reconstruire a nasului şi buzelor a fost un pionierat în lumea medicală şi i-a dat speranţa unei vieţi cât de cât normale pentru Alex. După mai bine de jumătate de an, tânărul Lewis Alex priveşte viaţa cu mult optimism şi se declară mulţumit că a scăpat de această boală cumplită, iar faptul acum îşi poate vedea băieţelul şi poate fi mereu în preajma lui îi dă puterea să meargă mai departe. Protezerea s-a încheiat acum câteva zile, iar Alex se simte foarte bine cu noile lui membre mecanice care îl ajută să fie cât de cât independent în viaţa de zi cu zi. El se bucură că a scăpat viu în urma atacului groaznic provocat de această infecţie. Sursă articol.