Alertă! Un obiect spaţial neidentificat poate lovi Terra pe 13 noiembrie 2015 – VIDEO!

Cercetătorii spaţiului cosmic au în vizor un obiect spaţial neidentificat care va lovi Pământul sau se va dezintegra în atmosfera terestră în 13 noiembrie 2015, la aproximativ 56 de kilometri sud de Sri Lanka. Cei care cercetează spaţiul, nu pot deocamdată să dea lămuriri despre ce obiect este vorba. Se ştie că obiectul zburător neidentificat are 2 metri lungime şi pluteşte de foarte multă vreme jurul Terrei, iar interacţiunea cu planeta noastră se va întâmpla cu siguranţa în data mai sus menţionată.

Obiectul neidentificat a fost botezat de cercetători cu indicativul WT1190F. Cei de la renumita revistă Nature, avansează totuşi mai multe ipoteze. Obiectul ar putea fi un etaj al unei rachete foarte vechi sau un panou abandonat în cursul unei recente misiuni lunare. Acesta ar putea avea şi câteva decenii de când gravitează în jurul planetei noastre, şi poate data din perioada misiunilor Apollo. Ceea ce este cel mai important, WT1190F nu va pune în pericol omenirea.

Bill Gray care este un dezvoltator independent de softuri de astronomie şi care a lucrat la supravegherea resturilor din spaţiu împreună cu NASA, a declarat că obiectul spaţial se va dezintegra în cea mai mare parte la pătrunderea în atmosfera terestră în 13 noiembrie 2015. Riscul pericolului este minim, dar fenomenul ar putea permite oamenilor de ştiinţă să îşi îmbunătăţească cunoştinţele asupra interacţiunii obiectelor spaţiale cu atmosfera terestră.

Se ştie că sunt numeroase resturile ce gravitează în jurul Terrei, dar acum ar fi prima oară când unul dintre ele va intra în atmosferă. Unele dintre aceste resturi ar fi putut pătrunde însă „fără ca nimeni să îşi dea seama”, a mai declarat Jonathan McDowell, astrofizician la Centrul pentru astrofizică din cadrul Harvard-Smithsonian. Sursă articol. Sursă foto.