Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii, aşa cum a promis.

Aseară în jurul orei 20, în a şasea zi de proteste, Preşedintele Klaus Iohannis, a ajuns în Piaţa Universităţii din Capitală. În momentul sosirii preşedintelui în zona hotelului Intercontinental, s-a produs o busculadă, deoarece foarte mulţi oameni au dorit să-l întâlnească pe preşedinte pentru a discuta cu el. Preşedintele a fost însoţit de mai mulţi ofiţeri SPP decât de obicei. Mai mulţi dintre cei prezenţi în Piaţă, i-au dat şefului statului mai multe pagini ce aveau scrise pe ele revendicările lor.

În timpul vizitei din Piaţă, au fost şi protestatari care l-au huiduit pe preşedintele Klaus Iohannis, strigând “Ruşine, ruşine!”. Vizita inopinantă a preşedintelui a durat aproximativ 20 de minute, iar acesta a vorbit direct cu tinerii din Piaţa Universităţii, fără a face uz de un discurs pregătit cu ceva timp înainte. Au fost mai mulţi protestatari care i-au cerut şefului statului sa le vorbească la o portavoce, lucru ce nu s-a întâmplat până la urmă. Vizita preşedintelui vine după momentul în care, vineri, a promis reprezentanţilor societăţii civile şi ai “străzii” că va merge în piaţă, la protestatari, dar a precizat că nu va anunţa nici ora, nici ziua pentru a nu face din asta un eveniment media.

“În cursul acestei ultime întâlniri am primit multiple invitaţii de a merge în piaţă şi le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici măcar ziua în care voi merge în piaţă, fiindcă nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc şi eu cu oameni simpli care sunt în piaţă, să-mi spună mie ce aşteaptă de la mine, ce aşteaptă de la clasa politică”, a spus Iohannis.

După vizita din mijlocul protestatarilor, preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat:

“Am văzut foarte multă revoltă, dar şi speranţa că lucrurile se pot schimba”.

În jur de 1.000 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Universităţii din Capitală, în cea de-a şasea zi de proteste izbucnite după tragedia de la clubul ”Colectiv”. Traficul din zona Hotel Intercontinental a fost blocat începând cu ora 19.30, iar cei prezenţi acolo au scandat lozinci împotriva clasei politice, în special împotriva parlamentarilor. Sursă articol. Sursă foto.

loading...