FEBRA ATENTATELOR cuprinde Europa. Schimb de focuri pe străzile din Paris în această dimineaţă.

Teroriştii se ţin de cuvânt şi îşi intensifică atacurile asupra Europei. În această dimineaţă mai multe trupe antitero din Paris au fost  implicate în schimb de focuri, în zona Saint Denis. Conform celor relatate de Digi 24, trupe antitero din Paris însoţite de unităţi de elită a poliţiei franceze ( RAID ), au indentificat un grup de suspecţi ce apărea pe filmările din apropierea stadionului de fotbal Stade de France, în cartierul Saint Denis. Imediat s-au auzit focuri de armă, totul petrecându-se în jurul orei 05.30 dimineaţa ( ora României ).

În urma schimbului de focuri au fost răniţi mai mulţi poliţişti francezi. Nu s-au dat încă informaţii referitoare la numărul răniţilor sau capturarea teroriştilor, acestea fiind aşteptate în cursul acestei zile. În cartierul vizat de terorişti, poliţiştii au făcut apel către cetăţeni pentru a rămâne în case, ca să nu a fi prinşi în mijlocul evenimentelor. Acţiunea trupelor speciale a intervenit în urma unei informaţii conform căreia în această zonă s-ar afla suspecţi care ar fi participat la atentatele de acum câteva zile unde au fost ucise 132 de persoane şi alte 300 au fost rănite.

Aseară, meciul de fotbal Germania – Olanda care ar fi trebuit să se desfăşoare la Hanovra a fost anulat din cauza unei alerte cu bombă. Din această cauză, suporterii aflaţi pe stadion au fost evacuaţi, iar participarea la eveniment a cancelarului german a fost anulată. În urma verificărilor efectuate s-a dovedit alerta a fost una falsă. Tot din cauza unor presupuse evenimente teroriste care vizau compania Air France, două avioane au fost întoarse din drum şi au fost direcţionate să aterizeze pe un aeroport din SUA şi Canada, conform agenţiei Agerpress.

Din cauza intensificării atentatelor în Europa, Parlamentul ungar l-a împuternicit pe primul ministru lor să acţioneze în justiţie decizia Uniunii Europene de a impune cote obligatorii de imigranţi pentru ţările ce fac parte din Uniunea Europeană. În acest context şi preşedintele Cehiei a participat la Praga la un miting anti imigranţi organizat de cei care se opun primirii acestora pe teritoriul Cehiei. Se aşteaptă ca în zilele următoare, mai multe evenimente ce urmau a se desfăşura pe teritoriul Europei să fie anulate din cauza faptului că, la ele participau mase mari de oameni, aceştia constituind o atracţie pentru unele presupuse atentate teroriste.

Europa este acum în stare de Alertă Maximă iar Statul Islamic prin acţiunile teroriste a reuşit să instaleze teama în rândul cetăţenilor europeni. În informaţiile de ultimă oră transmise de AFP, se relatează că autorităţile franceze au anunţat uciderea a doi terorişti în schimburile de focuri din această dimineaţă. Sursă articol. Sursă foto.

loading...