David Cameron: “Vom ataca Siria şi vom lovi capul şarpelui ISIS”

Premierul Marii Britanii, David Cameron a făcut anunţul prin care ne dezvăluie intenţia că trupele engleze sunt pregătite ca în preajma Crăciunului să bombardeze Siria pentru a lovi “capul şarpelui ISIS”, relatează publicaţia DailyMail News. Datorită faptului că, în apropierea Sărbătorilor de Crăciun, spiritele sunt mai liniştite, atunci este momentul propice pentru ca Marea Britanie să bombardeze trupele ISIS.

Premierul David Cameron a promis că va face public dosarul prin care Regatul Unit va extinde bombardamentele în Siria, deoarece în urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate cu 140 de morţi şi 350 de răniţi, motivaţia atacului asupra grupării teroriste ISIS a devenit mult mai puternică. Prim-ministrul englez a făcut aceste dezvăluiri din timp, pentru că în anul 2013, a fost umilit de membrii rebeli conservatori cu refuzul de a aproba planul prin care Marea Britanie trebuia să lanseze rachete împotriva regimului Assad. Premierul este susţinut şi de opinia publică, deoarece aceasta a ajuns la limita suportabilităţii din cauza atentatelor teroriste de o violenţă deosebită venite din partea ISIS, dar şi sătui de vechea şi actuala problemă a crizei refugiaţilor.

Ne confruntăm cu o ameninţare directa şi în creştere în ţara noastră, avem nevoie de planuri bine puse la punct atât pentru Irak cât şi pentru Siria. Asta este ceea ce am de gând să fac, iar în zilele următoare împreuna cu colegii mei vom stabili modul în care vom acţiona pentru a face ceea ce trebuie pentru ţara noastră, a mai declarat David Cameron pentru presa britanica.

Sursă articol.