IMPRESIONANT! A murit protejându-şi fiul de doar 5 anişori cu propriul ei trup, în atentatele de la Paris

În vâltoarea evenimentelor totul era confuz, astăzi când lucrurile s-au mai liniştit, apar poveştile unor drame greu de imaginat. Dintr-o astfel de poveste eroică face parte şi Elsa Delplace, care a mers la concertul din sala Bataclan însoţită de fiul ei de 5 ani şi bunica celui mic. Conform presei internaţionale, mama curajoasă şi-a protejat fiul, făcând din trupul ei un scut uman care a dus la protejarea vieţii micuţului de doar 5 anişori. În momentul deschiderii focului de către terorişti, mulţimea venită la concert s-a aruncat pe jos, iar Elsa şi mama ei nu au avut unde să fugă şi primul lucru ce i-a venit în minte a fost acela de a se arunca peste băieţelul ei protejându-i viaţa cu trupul ei. Elsa Delplace în vârstă de 35 de ani şi mama sa, Patricia San Martin de 61 de ani au fost ucise pe loc în ploaie de gloanţe ce s-a abătut asupra lor, relatează site-ul reteauadestiri.ro

“Fiul ei, Louis, raza ei de soare, a fost găsit la spital, înnebunit de durere, şocat şi murdar tot de sângele mamei sale care a încercat până la moarte să îl protejeze”, a povestit prietena Elsei, Sihem Souid, pentru Le Point.

Prietena Elsei a dezvăluit pentru mass-media, că aceasta era o persoană deosebită, era pasionată de muzică şi cânta foarte bine la violoncel, iar acţiunile de voluntariat, cele culturale şi artistice erau celelalte lucruri de care ea se bucura în fiecare moment al vieţii ei.

“Elsa era întotdeauna o persoană veselă, purta mereu un zâmbet pe faţă, chiar şi în cele mai dificile momente. Se gândea mereu la binele celorlalţi şi lupta împotriva tututor formelor de injustiţie. Cred că asta era o tresătură din familie, mama sa, de origine din Chile, a plecat din cauza dictaturii lui Pinochet“, mai spune Sihem Souid, pentru revista franceză.

Ziua de vineri 13 noiembrie este catalogată ca fiind cea mai sângeroasă zi de după cel de-al doilea Război Mondial şi datorită faptului că în sala de concerte Bataclan au murit 89 de oameni nevinovaţi. Sursă articol.