REŢEA de traficanţi de droguri anihilată. Aceasta avea ramificaţii şi în România.

Poliţia spaniolă a anunţat joi, că a reuşit anihilarea unei reţele de traficanţi de heroină, care avea legătură cu Pakistanul şi multe alte state din Europa, printre care şi România, conform ediţiei online L’Independant. În luna aprilie 2015, poliţia a demarat o anchetă ce a dus la arestarea a 35 de persoane până în octombrie, iar 25 dintre acestea au fost deja închise în puşcării de maximă securitate. A fost capturată o cantitate de 83 de kilograme de heroină, în valoare de peste şase milioane de euro, potrivit unui comunicat emis de poliţie.

Un grup ce făcea parte din reţea şi care era condus de doi pakistanezi, a încercat să importe o cantitate de 71 de kilograme de heroină din Pakistan, prin ascunderea acesteia în cutii cu parchet, folosindu-se de o firmă de dulgherit din Garraf, Catalonia. Autorităţile din Ucraina au reperat “cutiile” în portul Odesa, marfa fiind destinată pieţei din Spania. Poliţiştii au înlocuit drogurile cu nisip şi au urmărit îndeaproape persoanele care trebuiau să intercepteze marfa, ulterior fiind arestate şase persoane în localităţile catalane Barcelona şi Cubelles.

Temuta reţea importa droguri şi din Turcia, iar creierul organizaţiei era “un important narcotraficant român dintr-o închisoare din România”, a mai adăugat poliţia. Marfa ( drogurile ) astfel ajunsă în România, era preluată pentru a fi transportată cu maşinile. Modul de transport era acela de ascundere a drogurilor în valize cu fund dublu.

În ancheta efectuată de poliţie se mai arată că, au fost identificaţi de asemenea mai mulţi suspecţi care distribuiau drogurile în mai multe ţări europene, persoane originare din Guineea Bissau care locuiesc în Catalonia. Drogurile erau distribuite spre vânzare în “Portugalia, Franţa, Italia, Luxemburg, Norvegia, Suedia, Finlanda, Elveţia şi România”, potrivit aceluiaşi comunicat emis de poliţie. Sursă articol.

loading...