VESTE BOMBĂ! Românii din străinătate vor primi LUNAR 500 de EURO dacă se întorc în ŢARĂ

Senatorul UNPR Constantin Popa este unul dintre iniţiatorii acestei legi, în care se stipulează clar faptul că, statul român o să platească bani pentru fiecare român care se întoarce în ţară să muncească. Legea este aşteptată de foarte mulţi tineri care încă mai au speranţa să câştige o sumă de bani mai mare decât de obicei, tocmai pentru a-şi putea realiza unele dorinţe mai costisitoare aici în România.

Conform proiectului de lege care va intra în dezbatere săptămâna aceasta şi cu şanse mari să fie votat, românii care îşi câştigă existenţa lucrând în străinătate şi vin să se angajeze în România, ar putea primi 500 de euro lunar, un bonus acordat de stat.

“Avem nevoie de forţă de muncă în ţară, mai ales de specialişti. Ne pleacă medicii, profesorii, inginerii, IT-iştii şi chiar muncitorii simpli, în special tineri, căci nu sunt plătiţi aşa cum trebuie aici, în ţară. Vrem să-i stimulăm cumva să îşi pună în valoare capacitatea aici, nu peste hotare. Un an, am putea să-i stimulăm să ia mai mulţi bani, chiar decât câştigă acum în afara ţării. Sunt convins că în această perioadă de timp, oamenii îşi vor face un rost aici, acasă”, a declarat, pentru Libertatea, senatorul UNPR Constantin Popa, unul dintre susţinătorii acestei legi.

O altă veste bună este aceea că, cei întorşi acasă nu trebuie neaparat să fie angajaţi undeva, ci pur şi simplu să muncească chiar şi în propria gospodarie, asta pentru cei care locuiesc în mediul rural, potrivit ediţiei onlinereport.ro. Senatorul Constantin Popa este convins că s-ar găsi sufiienţi bani pentru un astfel de demers, fără a fi nevoie să fie luate fonduri de la bugetul de stat.

O metodă de suplimentare a bugetului este ”o scumpire cu 0,05 lei a ţigărilor, a alcoolului, a produselor de tip fastfood şi a băuturilor carbogazoase, care ar aduce milioane de euro. Aceşti bani ar fi depuşi într-un fond de solidaritate, din care să fie plătiţi cei care se întorc acasă la muncă.”, a mai declarat acesta.

Sursă articol. Sursă foto.

Sursă articol. Sursă foto.

3 Comments on VESTE BOMBĂ! Românii din străinătate vor primi LUNAR 500 de EURO dacă se întorc în ŢARĂ

  1. Pentru un an nu vine nimeni.200 euro salariu plud 500 ajungi la 700 pt un an dupa terminarea anului ce faci pleci din nou o iei din nou de la capat drumu strainatati e castiga un ban cinstit.eu unu nu sunt deacord.faceti salarile ca in ocident si o sa vedeti ce o sa devina Romania.avem pamant bun pt agricultura.redeschideti fabricile care sau inchis dati demunca la oameni nu ajutor social

  2. mai bine ar asigura locuri de munca bine platite ca sa nu mai plece tinerii

  3. UNDE SA VINA COPII NOSTRI AN TARA CE LE DATI DE MUNCA?
    CAND TOTUL E DISTRUS SI FURAT DE VOI AN PERSOANA MARE RUSINE SA PROECTATI ACEST PROECT URAT SI FFFFF RUSINOS

Comments are closed.