S-A APROBAT! GUVERNUL DĂ 200 lei ŞCOLARILOR, începând cu anul viitor.

Mărinimia guvernanţilor este debordantă. Gurile rele pot spune pe bune că, se simte “feeria alegerilor” ce vor urma anul viitor. Cam asta se întâmplă acum, la sfârşit de an 2015. Deputatul liberal Raluca Ţurcan este iniţiatorul unui proiect de lege aprobat tacit de Camera Deputaţilor, unde se specifică faptul că, părinţii care îşi vor înscrie copiii la after school vor primi tichete în valoare de 200 de lei, a anunţat portalinvatamant.ro.

„Programul ‘Şcoală după şcoală’ poate ajuta un milion de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric în vederea formării educaţiei şi supravegherii copiilor din învăţământul primar. Acest proiect poate să sprijine sute de mii de familii care nu au cu cine să îşi lase copiii după finalizarea orelor de curs”, a mai precizat deputatul liberal Raluca Ţurcan.

Conform proiectului legislativ, cuantumul tichetelor pentru after school se va calcula anual, în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se va indexa cu indicele de inflaţie stabilit de guvern. Cu ajutorul tichetelor de 200 de lei se pot acoperi integral sau parţial costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale pe care le aleg parinţii pentru a se ocupa de copiii lor după ce aceştia îşi termină programul de şcoală zilnic.

Ca să poată beneficia de tichetele valorice destinate plăţii serviciilor de tipul “Şcoală după şcoală”, părinţii trebuie să completeze o cerere destinată acestui scop, pentru fiecare copil în parte, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii la şcoală. Banii necesari plăţii acestor tichete valorice vor fi asiguraţi din finanţarea de bază a Ministerului Educaţiei Naţionale. În urma cererilor depuse, părinţii ar putea să beneficieze de primele tichete începând cu anul şcolar 2016-2017.

Proiectul este unul destul de uşor de înţeles şi de aprobat, deoarece acesta poate aduce o mică modificare a Legii Educaţiei, votată de Camera Deputaţilor, care este primul for legislativ sesizat, mai având nevoie doar de aprobarea Senatului.

“Măsura descurajează abandonul şcolar, sprijină părinţii şi îi încurajează să nu-şi abandoneze locul de muncă, reprezintă şi o formă de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele „Şcoală după Şcoală”. PNL consideră că programul „Şcoală după Şcoală” reprezintă un câştig pentru întreaga societate”, a mai spus Turcan. Ea a precizat că proiectul are avizul favorabil al Ministerului Educaţiei.

Sursă portalinvatamant.ro

loading...

Sursă articol. Sursă foto.