Condamnatul la MOARTE din Malaezia se simte abandonat şi de GIGI BECALI

Cazul românului Ionuţ Gologan, tânărul condamnat la moarte prin spânzurare, după ce a fost prins cu o cantitate mare de droguri pe aeroportul malaezian Kuala Lumpur, a ajuns de foarte multe ori în atenţia presei româneşti. O pleiadă de jurnalişti dar şi oameni de televiziune, au sărit în ajutorul acestuia pentru a-i uşura pedeapsa şi traiul greu din penitentiar. Totul a culminat atunci când Gigi Becali şi-a anunţat intenţia de a-l ajuta cu orice şi oricât, ca să scape de pedeapsa capitală.

ion

Nu mai departe de începutul lunii octombrie, persoane apropiate din anturajul latifundiarului Gigi Becali, declarau pentru CANCAN, că milionarul este pregătit să plătească suma de 90.000 de euro pentru Ionuţ, pentru ca acesta să-şi găsească un avocat foarte bun, care să-i asigure o “micşorare” a pedepsei:

“El a vorbit la Consulat şi vrea să îi dea 5.000 de euro, dar vrea să facă un contract pentru treaba asta. Becali a spus că dacă reuşeşte să obţină sentinţa favorabilă ii plăti şi restul de bani.”

Au trecut aproximativ două luni de atunci, iar Ionuţ este supărat pentru că Gigi Becali nu-i mai răspunde la telefon, sau dacă este să vorbească cu el, îi închide telefonul destul de repede, fără ca acesta să-l asculte în totalitate. Ionuţ se simpte abandonat şi de omul în care îşi pusese toată încrederea. Tătăl lui Ionuţ s-a luptat din toate puterile să-şi ajute băiatul, numai că şi aici au apărut probleme.

“Tata, de când îl ştiu eu, este la fel. Se plimbă de colo-colo şi plânge că vrea să mă ajute pe mine, dar, de fapt, nu mă ajută pe mine, ci se ajuta pe el. Atunci când i-a dat domnul Becali 3.000 de euro, i-am zis: «Tată, ai venit aici în iunie, nu trebuie să mai vii încă o dată aşa de repede, nu are rost să te văd prin geam doar 40 de minute. Trimite-mi banii să îi folosesc. Pot să cumpăr mai multă mâncare, să îmi continui tratamentul dentar, să iau o cartela telefonică să sun acasă». Şi zice tata: «Bine, bine, ţi-i trimit». Şi mi-a trimis 1.500 de euro. Ce a facut cu restul… nu ştiu. Domnul Becali mi-a spus că va vorbi cu doamna consul. Am încercat să îl sun pe domnul Becali, să îi explic ce se întâmplă şi am văzut că dânsul este supărat şi mi-a închis foarte repede. Fiind închis aici, nu pot să îi explic dânsului ce fel de om sunt eu, ce gândesc, prin ce trec aici”, a declarat Ionuţ pentru Ziarul Ring.

Acum, acesta ar dori să-i trimită o scrisoare domnului Becali pentru a se face înţeles, doar că nu are voie să scrie decât în limba engleză sau în malaeziană, limbi pe care Ionuţ le cunoaşte foarte bine, dar se teme că nu se poate face înţeles scriind într-o alta limbă decât cea cu care s-a născut. Cu toate că viaţa de persoana întemniţată este extraordinar de grea, acesta doreşte să scrie o carte despre faptul că deţinuţii sunt trataţi acolo precum animalele, iar riscul de a muri este atât de mare, încât nu poţi spune că mâine te poti trezi în viaţă.

loading...

Ionuţ Gologan susţine că a încercat de multe ori să le spună prietenilor ce se întâmplă acolo, însă nimeni nu îl crede, nimeni nu vede realitatea crudă în care el trăieşte. Abandonat până şi de Gigi Becali, zilele tânărului condamnat la moarte într-o închisoare de maximă securitate din Malaezia scad pe zi ce trece, iar acestea se îndreaptă cu paşi repezi spre ziua în care va fi executat, conform deciziei judecătorilor. Sursă foto.