PUTIN: Turcia susţine un ISLAM RADICAL. Măsurile de ripostă vor fi DURE!

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri autoritățile turce de promovarea unei politici interne îndreptate spre susținerea unui islam radical, acuzațiile liderului de la Kremlin intervenind în contextul unor tensiuni accentuate între Moscova și Ankara după ce aviația turcă a doborât marți un avion militar rus la frontiera cu Siria.

”Noi observăm — și nu numai noi, vă asigur — că actuala conducere a Turciei duce, de un număr considerabil de ani, o politică internă îndreptată spre islamizarea țării’‘, a afirmat președintele rus, citat de RIA Novosti.

Subliniind că ”islamul este una din marile religii ale lumii și una din religiile tradiționale, inclusiv în Rusia”, șeful statului rus a adăugat că, în Turcia, este vorba de ”susținerea unui islam radical”.

Anterior, președintele Vladimir Putin le-a recomandat concetățenilor săi să nu se mai deplaseze în Turcia, considerând că nu sunt excluse alte incidente după cel de marți când un avion Suhoi Su-24 a fost doborât de aviația turcă, Ankara susținând că bombardierul rus a încălcat spațiul său aerian.

loading...

În același timp, Vladimir Putin a declarat că Moscova va trata cu toată seriozitatea incidentul de marți și va folosi toate mijloacele pentru asigurarea securității zborurilor ruse în Siria, țară unde Rusia a lansat la 30 septembrie o campanie militară împotriva grupărilor teroriste, la cererea regimului de la Damasc. Sursă articol AGENŢIA.ORG