VESTE ŞOC! Românii plecaţi din ţară mai mult de 6 luni, obligaţi să plătească 5,5% din salariu minim

Noul an fiscal va aduce modificări majore pentru toţi cei care sunt plecaţi în strainătate la muncă. Majoritatea reglementărilor din noul Cod, nu vor fi pe placul acestora şi este foarte posibil, ca nici măcar îndatoririle fiscale obligatorii sa nu mai fie plătite de către aceştia.

cod

Potrivit noului Cod fiscal, din prima lună a anului 2016, personele fizice rezidente în România ce nu realizează venituri, nu vor fi scutite de la plata contribuţiei de sănătate prin efectul legii şi nici nu sunt mai pot fi coasigurate prin intermediul unei persoane ce deja contribuie la sistemul de sănătate. Noile amendamente din Codul fiscal vizează toţi cetăţeni români ce îşi desfăşoară activitatea în străinătate, fără să renunţe la rezidenţa fiscală din România, ce nu pot proba deţinerea unei asigurări de sănătate emise de autorităţile din alte state membre ale Uniunii Europene.

Astfel, în conformitate cu prevederile noului Cod fiscal, aceste persoane vor achita o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016). De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. Se aşteaptă ca toţi românii aflaţi în străinătate să fie cooperanţi şi să respecte noile prevederi, astfel sunt pasibili de a suporta rigorile legii. Sursă articol. Sursă foto.