BOMBĂ în LUMEA POLITICĂ! BĂSESCU vrea să fie PREMIER în locul lui CIOLOŞ

Aflat la o emisiune a postului de televiziune,România TV, fostul preşedinte Traian Băsescu, a afirmat faptul că ar fi un foarte bun premier pentru România.

basesc1

“Primul lucru pe care trebuie să-l faci într-o situaţie de criză este să-ţi salvezi ţara. Sunt sigur că aş putea face acest lucru acum”, a precizat Băsescu, în cadrul emisiunii televizate.

Întrebat despre tăierea salariilor şi a pensiilor, fostul preşedinte al României a precizat că nu ar recurge la un asemenea gest decât în cazul în care situaţia ar fi deosebit de gravă.

“În urmă cu cinci-şase ani, am promis că voi duce ţara în siguranţă la chei. Am făcut acest lucru, în pofida piedicilor pe care le-am întâmpinat, atât din exterior, cât şi din interior. Prin salvarea ţării, am salvat şi poporul, astfel încât am ajuns la scopul pe care mi l-am propus ca preşedinte”, a precizat Băsescu.

După mai multe minute în care fostul preşedinte a analizat situaţia actuală, a fost întrebat dacă poate face o posibilă comparaţie a sa cu Dacian Cioloş, actualul prim-ministru al României. Băsescu a spus că ar fi un premier mai bun decât Cioloş şi că, dacă ar fi în locul său şi-ar da demisia din fruntea Guvernului. Cu toate că a recunoscut public că decizia de a tăia salariile şi pensiile l-a costat un imens capital politic, fostul lider de la Cotroceni a afirmat că aceea a fost decizia cea mai potrivită în momentul respectiv.

“Alternativa ar fi fost să mărim taxele şi impozitele ceea ce, pentru oameni, ar fi fost cam acelaşi lucru. Mai mult, mărind dările către stat, ar fi scăzut cu siguranţă şi gradul de colectare. Ajunseserăm să ne împrumutăm cu dobânzi imense pentru a putea da salarii şi pensii. Aceasta a fost decizia cea mai bună, având în vedere împrejurările, repet. Actualul Guvern, deşi se bate cu pumnul în piept că este format din tehnocraţi, nu face nimic altceva decât să continue directivele trasate de Victor Ponta. Codul Fiscal decis de Ponta este cel care va intra în vigoare din 2016, aşa cum este cazul şi cu creşterea salariilor bugetarilor”, a adăugat Băsescu.

Liderul Mişcării Populare, Traian Băsescu este foarte atent cu declaraţiile pe care le face publice şi de ce să nu recunoaştem, tot discursul avut în cadrul emisiunii, a fost unul de dreapta 100%. Dacă lucrurile vor merge pe această cale de dreapta, este foarte posibil ca partidul reprezentat de el, să fie votat de 5% din cei cu drept de vot, pentru a-şi atinge scopul “aproape irealizabil”, acela de a intra în Parlamentul României la următoarele alegeri preconizate spre sfârşitul anului 2016. Sursă articol. Sursă foto.

loading...