ALERTĂ! ATENTAT CU BOMBĂ dejucat de DIICOT, la Târgu Secuiesc.

România nu este ferită de atentate. Gluma atentatelor este REALĂ, procurorii DIICOT au reţinut astăzi, un tânăr care svea de gând să detoneze o bombă în timpul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei de 1 DECEMBRIE. Tânărul reţinut de DIICOT este „un membru marcant al extensiei în România” şi face parte din structura naţionalist-extremistă „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM din Ungaria. Tânărul era convins că poate să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc din judeţul Covasna, în timpul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, ne informează un comunicat transmis de DIICOT.

Doi luptatori DIAS din cadrul Inspectoratului de Politie Constanta asteapta, vineri 24 martie 2006, inceperea unui exercitiu demonstrativ, cu ocazia zilei Politiei Romane

„La data de 01.12.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev. de art. 412 alin. 2 rap. la art.397 alin. 2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev. de art. 346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art. 32 alin. 1 lit. «o» din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă «Mișcarea de Tineret 64 de Comitate» – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului «Ținut Secuiesc», ca etapă a procesului ce vizează refacerea «Ungariei Mari», inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Sursă foto. Sursă articol.  

loading...