DECIZIE ŞOC! Vladimir Jirinovski îi cere preşedintelui Vladimir Putin să atace NUCLEAR Istanbul

NU este o glumă de prost gust, ruşii chiar sunt supăraţi pentru incidentul în care un avion rusesc de lupta Su-24, a fost doborât de către Turcia, la graniţa cu Siria. Toată presa din lumea întregă stă cu ochii pe declaraţiile ce vin din ambele părţi implicate. Presa britanică citează: “Temerile unui RĂZBOI de proporţii sunt tot mai mari.” Cunoscutul parlamentar rus Vladimir Jirinovski, îi cere preşedintelui Vladimir Putin să atace nuclear Istanbul, ca pedeapsă pentru incidentul creat din vina turcilor.

„Un atac nuclear poate distruge Istanbul foarte uşor. O singură bombă nucleară în strâmtoarea Istanbul (strâmtoarea Bosfor) va şterge oraşul de pe faţa pământului. Va fi o inundaţie teribilă, apa va creşte la 10-15 metri, iar oraşul va dispărea”, a declarat Jirinovski într-un interviu dat unui post de radio de la Moscova, citat de The Star.

Parlamentarul rus Vladimir Jirinovski este liderul Partidului Liberal Democratic şi este cunoscut de presă pentru opiniile sale extremiste. În continuare relaţiile dintre Rusia şi Turcia sunt foarte încordate şi numai la masa tratativelor se vor lua deciziile cele mai bune pentru toată lumea. Potrivit celor de la Reuters, Jirinovski ar fi de fapt folosit de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin pentru a „împrăştia opinii radicale că să testeze opinia publică”. În concepţia lui Jirinovski, Turcia este „inamicul public numărul 1 al Rusiei″.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan încercă prin toate mijloacele diplomatice posibile să ajungă la o înţelegere cu Vladimir Putin, numai că acesta nu doreşte să răspundă la apelurile telefonice venite din partea Turciei.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a adoptat un ton diplomatic, catalogând măsurile pregătite de Moscova drept “emoţionale” şi “inadecvate”.

“Suntem parteneri strategici … Anularea proiectelor strategice comune? Oare aceste abordări sunt adecvate?”, a reacţionat liderul Turciei. “În primul rând, politicienii şi comandanţii noştri militari ar trebui să iniţieze discuţii despre erorile care au fost făcute, apoi să se concentreze pe depăşirea erorilor făcute de ambele părţi. În schimb, se fac afirmaţii emoţionale de acest gen, care nu ar fi corecte”, a ţinut să mai precizeze Erdogan.

Sursă articol.

loading...