LEUL nostru a îngenuncheat de Ziua României

Euro urcă la valoarea de 4,46 lei pe piaţa interbancară. Dolarul creşte la 4,21 lei, iar francul urcă la 4,09 lei.

grafic1

Euro creşte la 4,46 lei, faţă de 4,44 lei, anunţă cursul de vineri de la BNR. Moneda europeană a ajuns joi 26 noiembrie la minimul ultimelor opt şedinţe, doar că marţi 24 noiembrie a ajuns la maximul ultimelor două săptămâni.

Dolarul a crescut la la 4,21 lei, faţă de 4,19 lei, cursul BNR anunţând vineri că moneda americană a atins maximul ultimelor 8 luni de zile. Dolarul a crescut uşor dar bine, acesta nu a mai ajuns la o valoare atât de ridicată din ziua de 16 martie 2015, când BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,2107 lei/dolar. În ceea ce priveşte piaţa interbancară, dolarul a mai depăşit pragul de 4,20 lei de mai multe ori.

Francul creşte uşor, la valoarea de 4,09 lei faţă de 4,07 lei, cursul anunţat vineri de banca centrală când moneda elveţiană a ajuns la minimul ultimei luni. În privinţa monedei elveţiene, în data de 10 noiembrie acesta avea atins maximul ultimelor trei luni: 4,1343 lei.

loading...

Datele prezentate în articol sunt valabile pentru ora 12.45, 1 decembrie 2015.

Pe data de 30 noiembrie şi 1 decembrie, BNR nu anunţă cursul de referinţă.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a decis, luni, să includă yuanul chinezesc (renminbi) în coşul de valute de rezervă. Cu titlul “Euro suferă greul includerii yuanului în clubul monedelor de rezervă” Bloomberg scrie că ponderea monedei euro în coşul de referinţă al FMI a înregistrat cea mai abruptă scădere în urma deciziei de la Washington, în timp ce statutul dolarului a rămas aproape neatins.

Sursă articol. Sursă foto.