VIDEO – RUSIA a DECLANŞAT RĂZBUNAREA! ISIS lovită cu o armă LETALĂ şi INTERZISĂ!

Rusia este bine cunoscută a un vehement duşman al armatei ISIS. Răzbunarea acesteia nu are limite când vine vorba despre distrugerea duşmanului principal. Aceatsa a trecut la atacul ISIS folosind arma cu FOSFORUL ALB. Foarte multe rapoarte venite din prima linie a frontului, demonstreză că Rusia a folosit fosfor alb letal în atacuri asupra capitalei ISIS, Raqqa.

fosfor-610x300

Problema este că acest tip de armă de origine chimică, a fost interzis prin Convenţia de la Geneva, fiind extrem de toxic şi având capacitatea de a arde carnea şi oasele celor loviţi de ea. despre fosforul alb se poate spune că este o substanţă incendiară folosită de armate pentru a lumina ţinte pe timpul noapţii sau pentru acoperire pe timpul zilei. Pe reţeaua de socializare Twitter, au fost postate imagini şocante în care cerul părea acoperit cu substanţa mortală ce cade asupra capitalei de-facto a ISIS, Raqqa. Cu toate că Raqqa este considerată o fortareaţă a ISIS, activistii de la faţa locului susţin că bombardamentul venit din partea rusilor a afectat civilii, fiind catalogat drept „crimă de război”.

„Pentru a-l proteja pe diavolul Assad, Rusia foloseşte bombe cu fosfor asupra oraşului Raqqa”, scrie un utilizator Twitter irakian ce susţine că ajută „civilii nevinovaţi”.

Deşi fotografiile nu au fost verificate, jurnalişti ai reţelei „Raqqa e măcelarită în tăcere” susţin că „Raqqa a fost bombardată azi cu fosfor”.

Pe 13 Noiembrie, martori din Idlib, oraş din nord-vestul Siriei controlat de opoziţie, au declarat pentru Times că zeci de civili au suferit „răni oribile” în urma a două atacuri cu fosfor.

„Ştim că era fosfor pentru că s-a luminat tot cerul, iar când a ajuns pe pământ, totul a luat foc”, a declarat Ahmet, activist din Idlib, citat de Daily Mail. Acesta a mai spus că cele două localităţi bombardate erau pline de civili şi se aflau la cel puţin 60 de kilometri de cea mai apropiată bază militară.”

Organizaţiile pentru drepturile omului, au declarat că bombardamentele Rusiei au dus la omorârea mai multor civili decât luptători ai armatei ISIS. Odată ce substanţa chimică este absorbită de corp prin piele, aceatsa poate dăuna inimii, ficatului şi rinichiilor, iar in cazurile mai grave poate duce chiar la moarte. În Convenţia de la Geneva se arată că „armele incendiare au fost în principal create pentru a da foc obiectelor sau pentru a provoca arsuri oamenilor prin acţiunea focului, căldurii, sau a unei combinaţii între cele două, produse prin reacţia chimică a unei substanţe lansate asupra ţintei”.

Casa Albă a anunţat luni că a observat „o anumită intensificare” a loviturilor aeriene ale Rusiei împotriva Statului Islamic în Siria, în ultimele câteva săptămâni, informează ediţia online Reuters. Ben Rhodes, adjunctul consilierului pentru securitate naţională de la Casa Alba, a declarat reporterilor că, anterior Rusia a vizat destul de rar Statul Islamic în campania ei, în Siria.

loading...

Conform hărţilor ale atacurilor aeriene ruseşti elaborate de guvernul britanic şi văzute de agenţia Reuters, arată că în urmă cu o săptămână cel puţin, forţele armate ruseşti au făcut puţine schimbări în bombardarea unor zone non-Statul Islamic în Siria cu loviturile ei aeriene.

Marea majoritate a loviturilor aeriene ruseşti au vizat zone deţinute de rebelii sprijiniţi de SUA ce luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, iar în acest timp puţine atacuri au vizat teritoriul Statului Islamic la Raqqah, Dayr az Zawr şi la est de Alep, potrivit hărţilor văzute de cei de la Reuters.

Sursă articol. Sursă foto.