ALERTĂ! MASACRU în SUA, 14 persoane împuşcate mortal / VIDEO

Poliţia americană a ucis doi atacatori, un bărbat şi o femeie, care au omorât 14 persoane şi au rănit alte 17 după ce au deschis focul miercuri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în California, relatează Associated Press în pagina online.

Mass Shooting In San Bernardino Leaves At Least 14 Dead

Unul dintre suspecţii a fost identificat drept Syed Farook, un cetăţean american care este inspector în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului, au declarat surse oficiale, citate de CNN.

Syed Farook a părăsit brusc banchetul angajaţilor de la Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino, care se desfăşura într-o zonă de conferinţe a Centrului Regional Inland, cu puţin înaintea atacului armat, au declarat mai multe surse oficiale.

LIVE: Shooting in San Bernardino, Calif.

loading...

Potrivit acestor surse, locuinţa din Redlands încercuită de forţele de securitate, care au deschis ulterior focul asupra ocupanţilor unui vehicul de teren, are legătură cu Farook. Sursele nu au putut spune cu certitudine însă dacă acesta se afla în vehiculul de teren, dacă a fost unul dintre atacatori sau dacă se află printre cei ucişi. Sursele au precizat doar că Farook este cetăţean american.

Cel puţin doi atacatori au deschis focul în timpul unei petreceri la centrul de servicii sociale, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 17, într-un atac de precizie, “ca şi cum ar fi fost într-o misiune”, au afirmat autorităţile.

Câteva ore mai târziu, poliţia care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un bărbat şi o femeie cu arme de asalt, pistoale şi haine de luptă au fost ucişi, a anunţat comandantul poliţiei din San Bernardino, Jarrod Burguan.

O a treia persoană care a fost văzută fugind în apropierea locului confruntării a fost reţinută, dar Burguan a precizat că nu este clar dacă avea vreo legătură cu atacul.

Acesta este cel mai grav atac armat din SUA după cel de la o şcoală din Newtown, Connecticut, din urmă cu trei ani, care s-a soldat cu moartea a 26 de copii şi adulţi.

Preşedintele Barack Obama a condamnat vehement atacul armat din California, avertizând că în Statele Unite se remarcă o tendinţă “periculoasă” de continuare a “violenţelor cu victime multiple” şi cerând din nou modificarea legislaţiei armelor de foc.

“Congresul trebuie să ia măsuri rapide pentru remedierea problemelor legislative privind deţinerea armelor de foc“, a declarat Obama după atacul armat din orăşelul californian San Bernardino.

“Ceea ce ştim sigur este că în Statele Unite continuă o tendinţă periculoasă a violenţelor cu victime multiple“, a afirmat liderul de la Casa Albă, potrivit CBS.

Poliţia nu a elucidat motivele masacrului, dar David Bowdich, asistent al directorului Biroului FBI din Los Angeles, a declarat că sunt investigate mai multe posibilităţi, inclusiv violenţă la locul de muncă şi terorism.

Atacatorii au invadat Centrul Regional Inland şi au deschis focul aproape de ora prânzului, într-o zonă de conferinţe pe care Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino o închiriase pentru un banchet al angajaţilor, a declarat Marybeth Feild, preşedintele centrului nonprofit.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei Vicki Cervantes a declarat că, potrivit martorilor, au fost văzuţi între unul şi trei atacatori. “Au venit pregătiţi să facă ce au făcut, ca şi cum erau într-o misiune“, a adăugat ea.

Burguan a precizat că o persoană a părăsit banchetul după “un fel de dispută“, dar anchetatorii nu sunt siguri dacă acea persoană avea vreo legătură cu masacrul care a urmat.

Anterior David Bowditch, directorul adjunct al centrului FBI din Los Angeles, a declarat că sunt analizate toate ipotezele. “Încă nu ştim dacă este vorba de un incident cu caracter terorist“, a afirmat Bowditch.

“Nu avem informaţii care să arate că acest atac ar avea vreo legătură cu terorismul“, a declarat Jarrod Burguan, un oficial din cadrul Poliţiei regionale, precizând că motivele criminalilor nu se cunosc. “Ar putea fi terorism intern“, a sugerat Burguan.

Toate şcolile, centrele comerciale şi instituţiile din comitatul californian San Bernardino au fost închise în urma atacului armat.

Martori citaţi de CNN au declarat că trei indivizi au deschis focul cu mitraliere de tip AK-47 după care au fugit cu un vehicul de teren de culoare neagră.

Avem numeroase victime, inclusiv morţi“, a declarat Vicki Cervantes, purtătorul de cuvânt al Poliţiei regionale

Ştirea iniţială/Cel puţin 12 persoane au fost împuşcate mortal, iar alte opt au fost rănite în incidentul armat din oraşul californian San Bernardino, afirmă surse citate de ABC News.

Atacul a avut loc la un centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe comportamentale (Inland Regional Center) situat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est Los Angeles.

Autorităţile americane au confirmat un incident armat în zona Park Center Circle din San Bernardino, în sudul Californiei. Poliţia a anunţat că cel puţin 20 de împuşcate în zona Waterman din San Bernardino. Autorităţile caută cel puţin un individ înarmat.

Echipe speciale ale poliţiei (SWAT) verifică atent clădirile din împrejurimi în căutarea autorului sau autorilor atacului armat.

Articol preluat de pe AGENŢIA.ORG FOTO AICI!