Germania caută muncitori români! Vezi ce bonusuri oferă angajatorul.

Visul unui job bun pe piaţa muncii din Uniunea Europeană este un ţel pe care îl doresc tot mai mulţi români. Astfel, o firmă de intermediere din România încearcă să devină cea mai bună pentru piaţa muncii. În acest sfârşit de an, românii care doresc să muncească în Germania, au la dispoţie o gamă variată de meserii pe piaţa muncii profesioniste din landurile germane.

Conform celor de la Great News, firma ce se ocupă de intermedierea locurilor de muncă este una românească 100%, se numeşte Silverhand şi se ocupă muncitorii ce doresc să muncescă calificat sau necalificat, numai pe teritoriul Germaniei. Cei de la Silverhand identifică toate categoriile sociale pe care le trece prin filtru unei selecţii, găsindu-se pentru fiecare muncitor meseria pentru care este calificat sau un job sezonier pentru cei care nu au calificarea necesară.

Firma vine cu o noutate pe piaţa firmelor de recrutare, garantând asistenţă medicală, oportunitatea obţinerii unei burse pentru studenţi sau alocaţii pentru familiile care au copii minori. Alocaţiile se numesc Kindergeld, se plătesc lunar şi au o valoare de 184 de euro pe lună pentru fiecare solicitant. Tot aceeaşi valoare o au şi bursele de studenţi, aceştia primind banii numai dacă unul dintre părinţii lui sunt angajaţi de această firmă.

Meseriile căutate de angajatorii germani sunt: mecanici auto, electrician, instalatori, stivutiorişti, mecanici utilaje, muncitori necalificaşi şi operatori CNC, dulgheri, tâmplari, şi şoferi pe tir. Salariile pe care le vor primi aceştia sunt destul de bune ca şi cuantuum, iar printre cele mai bune se găsesc cele de şofer pe tir, unde angajatorul plăteşte un salariul lunar de 1.800 de euro şi cazare gratuită, în timp ce salariile celelalte au valori cuprinse între 1.400 şi 1.900 de euro.

Cerinţele angajatorilor germani nu sunt extraordinar de mari, aceştia având pretenţia ca angajaţii lor să cunoască bine limba germană la nivel de conversaţie si diploma de calificare a fiecăruia. Angajatorii germani promit o pensionare după 5 ani de vechime şi plata orelor muncite suplimentar cu 25%. Despre firma Silverhand se poate spune că este una de o seriozitate maximă, aceasta fiind un concurent de temut pentru celelalte firme care au acelaşi domeniu de activitate. Sursă articol. Sursă foto.

loading...