GENIUL PLANETEI este un copil de origine ROMÂNĂ

Anthony Popa Urria este cel mai inteligent copil de pe planeta cu un IQ aproape perfect

Pe glob IQ-ul unui om cu inteligenta medie se ridica de obicei la 110 puncte. De regula tot ce-i peste 140 reprezinta un om genial. Romania se poate mandri la acest capitol cu unul dintre cei mai promitatori copii ai planetei- Anthony Popa Urria.

Copilul in varsta de cinci ani, locuieste in departata Canada si este la origine romana . La numai doi ani si noua luni a fost catalogat la fel de destept precum celebrul fizician Albert Einstein sau precum Stephen Hawking avand un IQ de 154, adica aproape perfect.

Anthony Popa Urria traieste in Canada in Cagliary inca de la nastere si a fost desemnat in unanimitate de Organizatia MENSA, organizatie care reuneste cei mai inteligenti copii din lume, drept ocupantul primului loc cu un IQ de 154. Acest IQ este cu mult peste media a multor oameni maturi de pe planeta. In timp ce altii copii de varsta lui se jucau cu creioanele colorate, Anthony stia sa numere pana la 1.000, sa pronunte tot alfabetul si sa vorbeasaca in italiana, spaniola si engleza inca de la trei ani, varsta la care i-a uimit pe multi profesori si sociologi din Canada.

Conform Ziare.com, Felicia bunica genialului roman a observat calitati de exceptie ale copilului inca de la varsta de patru luni cand urmarea cu atentie sporita tot ce se petrecea in jurul sau. Felicia a mai adugat, ca, la implinirea varstei de 6 luni copilul stia deja sa recunoasca toate literele alfabetului. Ba mai mult la zece luni mama lui Anthony Laura l-a auzit recitand in mod repetat si clar alfabetul. La inceput a ramas impasibila si sceptica, crezand ca l-a memorat automat si pentru a inlatura orice dubiu, l-a dus la Londra pentru a-i testa coeficientul de inteligenta.

Laura Urria avea o banuiala si instinctul matern i-a dictat acest lucru, care in urma numeroaselor teste facute in cadrul organizatiei MENSA i-a confirmat banuiala. Mensa a ramas uluita de capacitatile copilului si l-a incadrat in funtea topului celor mai inteligenti copiii de pe mapamond, cu un coeficent aproape perfect de 154.

loading...

Probabil ca intr-un viitor apropiat Anthony Popa Urria va deveni unul din stalpii oamenilor de geniu din Canada, ceea ce intr-un fel ne-ar durea pentru ca a plecat ca multi alti tineri din tara promovand valori straine si lasand un gol imens in societatea romaneasca. Articol preluat de pe EFEMERIDE.RO