INCREDIBIL! MINUNILE LUI ARSENIE BOCA au ajuns şi în America.

Vestea că în România există un călugăr foarte popular, care a fost persecutat de comunişti şi acum este foarte iubit de români, a făcut înconjurul lumii, acesta fiind cunoscut şi pe tărâmul american. Imediat un corespondent al Associated Press la Bucureşti, a venit în ţara noastră pentru a observa forfota cetăţenilor ce vin zilnic în pelerinaj la Prislop.

boca1

Articolul realizat de acesta, a fost preluat de unele dintre cele mai prestigioase publicaţii din Europa şi de peste ocean, printre care The Washington Post, de pe coasta de Est, sau San Francisco Gate, de pe Coasta de Vest a SUA. Articolul a fost publicat sub numele de „Romanian Church Considers Popular Monk for Sainthood“ (Biserica Română se gândeşte la canonizarea unui călugăr popular), se anunţă decizia Bisericii Ortodoxe Române de a studia oportunitatea canonizării lui Arsenie Boca,

„un călugăr şi preot ortodox român persecutat de comunişti, al cărui mormânt aflat în Vestul României atrage zeci de mii de credincioşi în fiecare an“.

În articol se aduce aminte că, Biserica Ortodoxă Română, fiind autonomă, are dreptul să facă propriile canonizări. Articolul a fost scris într-un mod profesionist, autorul trecând în revistă destinul lui Antonie Boca, cu momentele sale esenţiale: întemniţarea şi munca forţată la Canalul Dunăre-Marea Neagră, retragerea forţată din Biserică, pictarea bisericii din Drăgănescu şi moartea sa, în anul 1989. Unul dintre misterele articolului nici acum nu a fost desluşit, anume: de ce Biserica Ortodoxă Română, nu l-a canonizat până acum pe Arsenie Boca? Rămân întrebări făra răspuns care vor dăinui de-a pururi… Sursă articol.