Garda de Finanţe italiană a luat la purificat “BADANTELE” EVAZIONISTE.

Garda de Finanţe a luat urma îngrijitoarelor “evazioniste” pentru impozite neplătite de milioane de euro. Pentru ca informaţia să fie corectă, se poate spune că acestea sunt femei cinstite, doar că cei care le-au angajat nu le-au plătit taxele şi impozitele la statul italian, cu toate că în presa italiană titlul unui asemenea articol de primă pagină “DĂ BINE!”.

badante_giovane11

Astfel, Garda de Finanţe din Jesolo (Venezia) a iniţiat controale la peste 200 de colaboratori domestici, vizaţi fiind: menajerele, îngrijitoarele şi grădinarii, toţi fiind rezidenţi la Jesolo, Cavallino-Treporti şi Caorle. Ofiţerii Gărzii au descoperit o evaziune mare a impozitelor neplătite din partea românilor, ucrainenilor şi moldovenilor.

În urma controalelor a fost descoperită o sumă totală nedeclarată de circa 5.500.000 de euro, evaziunea fiscală fiind de peste 1.200.000 de euro. Garda de Finanţe din Jesolo a dat publicităţii faptul că au încheiat 214 controale fiscale, vizaţi fiind colaboratori domestici (menajere şi îngrijitoare) din principalele localităţi ale litoralului venet (Jesolo, Cavallino – Treporti şi Caorle). S-a constatat că numai doi dintre cei controlaţi au prezentat actele în regulă.

Garda de Finanţe a constatat practicarea evaziunii fiscale din partea acestei categorii de lucrători, cu precădere străini, realizată prin intermediul neprezentării declaraţiei fiscale şi prin neplata impozitului datorat. S-au controlat colaboratori domestici cu venituri ce trec de 8.000 de euro anual (pragul de la care este necesară prezentarea declaraţiei de venituri), pentru care nu s-a găsit nicio declaraţie fiscală.

loading...

Între anii 2009 şi 2013, Garda a constatat o nedeclarare a veniturilor din muncă subordonată şi asimilată cu o valoare totală de aproximativ 5,5 milioane de euro, din care rezultă o evaziunea fiscală aferentă acestei de peste 1,2 milioane de euro. În urma controalelor s-au încheiat procese verbale de constatare iar cei care au promis achitarea sumelor vor fi sancţionaţi cu o reducere de o şesime din sancţiunile prevăzute. Până la această dată, procentul de adeziuni este de circa 40% din totalul proceselor verbale notificate. Sursă articol.