CĂTRE românii din STRĂINĂTATE. “Vă trataţi GRATIS în spitalele din ţară şi NU PLĂTIŢI…

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a fost invitat la DC News Live, pentru a-şi spune punctul de vedere în privinţa românilor care lucrează în străinătate şi cum aceştia nu contribuie cu niciun leu la bugetul Casei Naţionale de Sănătate, tratându-se fără niciun ban în spitale din România.

vasile-chiurchea bun

Acesta a transmis un mesaj dur, românilor din diaspora,

”Vă trataţi gratis în spitalele din România, deşi NU PLĂTIŢI NIMIC!”.

Preşedintele CNAS este deranjat de faptul că, românii vin în fiecare vară acasă şi merg să se trateze în spitale din ţară, neavând asigurări în străinătate şi astfel profită de GRATUITATEA sistemul sanitar românesc, neplătind nimic pentru serviciile primite. În fiecare an, în lunile iulie şi august, aceştia revin în ţară şi îşi rezolvă problemele medicale în regim de urgenţa, deoarece în stăinătate nu-i bagă nimeni în seamă. Acolo, în stăinătate “ţi se dă doar urgenţa minimă astfel încât să nu mori”.

Acestea sunt declaraţiile lui Vasile Ciurchea făcute la DC News Live:

loading...

”Cu românii care sunt plecaţi la muncă în străinătate sunt câteva probleme. Există o categorie de persoane care au asigurări în străinătate şi sunt valabile când vin aici. Mai este o categorie de persoane care cu toate că au asigurări acolo, plătesc şi aici asigurări. De asemenea, mai este o categorie de oameni care nu au asigurări nici în România, nici în străinătate, dar beneficiează de servicii în România. Vin în concediu şi dacă facem o statistică vom vedea că numărul urgenţelor creşte în perioada iulie-august sau în perioada sărbătorilor. Românii din diaspora îşi rezolvă multe probleme medicale în urgenţă pentru că este mai ieftin în România decât în afara ţării. În străinătate, dacă nu ai asigurare medicală, nu îţi dă nimeni niciun serviciu. Ţi se dă doar urgenţa minimă astfel încât să nu mori”, a mai declarat Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate la DC News Live.

Sursă articol. Sursă foto.

5 Comments

  1. In primul rand acest tovaras care nu stie pe ce lume traieste, ar trebuii pur si simplu trimis la plimbare.. adica eliberat din functie. Se vede foarte clar dupa afirmatiile pe care le face ca nu cunosate sistemul sanitar nici in tara dar nici inafara tarii.Care este gratuitatea, cand tie iti cere sa cumperi medicamente si alte prodeuse necesare? Iar ca tovarasul sa fie pus la curent, cu ce se intampla inafara tarii.. el trebuie sa stie ca in momentul in care lucrezi in tara respectiva beneficiezi de asigurare sociala. Iar daca esti intr-o tara europeana, automat beneficiezi de asigurare sociala europeana, deci si in romania. Ce este asa de complicat de inteles? Daca el nu este capabil sa-si indeplineasca atributiile pentru care detine aceasta functie, este liber sa plece. Ma intreb cand o sa vina ziua in care functiile intitutiilor nu vor mai fii detinute de oamenii politicului.Niste iresponsabili peste tot, indivizi dubiosi care habar nu au de ce sunt in functie si care este rolul lui acolo.Doar strica.. se instaleaza bine mersi…si Dumnezeu cu mila!!

  2. Sunt placate din tara de 15 ani. In Spania am stat 8 ani, si nu am avut nevoie de asigurare ca sa primesc asistenta medicala. Doar sa ai medic de familie. In Anglia stau de 7 ani si e acelasi lucre. Dar ceea ce vreau sa sublinez bolnavi cronici in amble tari sunt tratati asa cum se cuvine.

  3. Pai vezi ma nebunule ca platesc asigurare medicală si in anglia si in romania si mai contribui si la buget, banii cheltuiti in tara, impozitul la casa si masina ce sunt?!

  4. Banii care sunt adusi in tara de romani intra in circuitul comercial. Adica supermarketurile dau facturi, pentru care platesc impozite care se duc la buget. Buget care apoi este cheltuit pentru spitale, drumuri si pomeni electoale. Si de care romanii din strainatate nu beneficiaza. De-asta Romania este unde este, pentru ca este condusa de tampiti fara viziune.

  5. De cand e tratamentul in spital gratuit daca nu platesti CAS? De cand e tratamentul sau spitalizarea gratuita chiar si atunci cand platesti CAS? Cata spaga trebuie sa dai in spitalele din Romania ca sa iti dea asistentele o amarata de aspirina sau sa iti schimbe pansamentele, si alea aduse de acasa, pe baza listei care ti-o dau cu foarte mare amabilitate, mai si platesti ca sa iti dea si lista. Cata spaga se da ca sa iti schimbe infirmierele patul sau ca sa iti dea o patura in plus? Ce e atat de gratuit in sistemul de sanatate din Romania? nici statul la coada in policlinica nu e gratuit. Pierzi ore in sir pe holuri de spitale imputite, ca sa iti spuna in maxim 5 minute ca trebuie sa mergi la cabinetul particular al medicului care te vede. Si nu, nu e adevarat ca in strainatate nu primesti ingrijiri daca nu ai asigurare de sanatate. Nu ca in strainatate ar fi sistemul perfect sau cei mai buni medici, dar e clar ca nenea asta, ca multi altii, vorbesc pe auzite si n-au prea fost pe la spitale nici in tara, nici in afara. Si daca vin oamenii sa se trateze in Romania care e problema? Poate ca nu o fac din cauza banilor, ci pentru ca au mai multa incredere in medici sau pentru ca, pur si simplu, e mai usor sa mergi la un medic a carui limba o vorbesti si o intelegi perfect.

Comments are closed.