CĂTRE românii din STRĂINĂTATE. “Vă trataţi GRATIS în spitalele din ţară şi NU PLĂTIŢI…

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a fost invitat la DC News Live, pentru a-şi spune punctul de vedere în privinţa românilor care lucrează în străinătate şi cum aceştia nu contribuie cu niciun leu la bugetul Casei Naţionale de Sănătate, tratându-se fără niciun ban în spitale din România.

vasile-chiurchea bun

Acesta a transmis un mesaj dur, românilor din diaspora,

”Vă trataţi gratis în spitalele din România, deşi NU PLĂTIŢI NIMIC!”.

Preşedintele CNAS este deranjat de faptul că, românii vin în fiecare vară acasă şi merg să se trateze în spitale din ţară, neavând asigurări în străinătate şi astfel profită de GRATUITATEA sistemul sanitar românesc, neplătind nimic pentru serviciile primite. În fiecare an, în lunile iulie şi august, aceştia revin în ţară şi îşi rezolvă problemele medicale în regim de urgenţa, deoarece în stăinătate nu-i bagă nimeni în seamă. Acolo, în stăinătate “ţi se dă doar urgenţa minimă astfel încât să nu mori”.

Acestea sunt declaraţiile lui Vasile Ciurchea făcute la DC News Live:

loading...

”Cu românii care sunt plecaţi la muncă în străinătate sunt câteva probleme. Există o categorie de persoane care au asigurări în străinătate şi sunt valabile când vin aici. Mai este o categorie de persoane care cu toate că au asigurări acolo, plătesc şi aici asigurări. De asemenea, mai este o categorie de oameni care nu au asigurări nici în România, nici în străinătate, dar beneficiează de servicii în România. Vin în concediu şi dacă facem o statistică vom vedea că numărul urgenţelor creşte în perioada iulie-august sau în perioada sărbătorilor. Românii din diaspora îşi rezolvă multe probleme medicale în urgenţă pentru că este mai ieftin în România decât în afara ţării. În străinătate, dacă nu ai asigurare medicală, nu îţi dă nimeni niciun serviciu. Ţi se dă doar urgenţa minimă astfel încât să nu mori”, a mai declarat Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate la DC News Live.

Sursă articol. Sursă foto.