VESTE BUNĂ! CADOU de 500 de euro în anul 2016, pentru tinerii români din Italia

Iniţiativa de a face un cadou consistent şi foarte necesar, va fi continuată şi în anul 2016. După cum se ştie, în Italia, guvernul condus de Matteo Renzi a acordat în acest an, tuturor profesorilor, un cadou de 500 de euro, bani ce ii puteau cheltui pentru cărţi şi materiale didactice. Pentru toţi tinerii care vor împlini de la 01 ianuarie 2016 vârsta de 18 ani, guvernul va acorda un card bonus încărcat cu suma de 500 euro, bani ce vor putea fi cheltuiţi pe cărţi, bilete la evenimente culturale sau vizite la muzeu.

Tabara_Italia_w747_h373_q100
Cardul este numit de tineri “Carta Cultura” şi este aşteptat cu bucurie pentru a fi cheltuit. Se încadrează pentru a primi acest card cu bani, toţi tinerii care vor împlini în 2016 vârsta de 18 ani, sunt italieni sau cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene. Prim ministrul Matteo Renzi, a anunţat şi acordat 50 de milioane de euro pentru a fi investiţi în burse de studiu pentru tinerii studenţi dar şi bani mai mulţi pentru cei care sunt angajaţi în forţele de ordine. Nu beneficiază de cardul cultural de 500 euro tinerii imiganţilor extra-comunitari.

Vestea bună este aceea că şi tinerii români din Italia vor beneficia de “Cadoul Cultural” de la guvernul italian. Sursă articol.