În Roma şi Milano, circulaţia maşinilor a fost INTERZISĂ 3 zile din cauza SMOGULUI

Oficialităţile din Roma şi Milano, cele mai mari oraşe ale Italiei, au impus măsuri urgente de restricţionare a circulaţiei autovehicolelor, măsuri ce vor duce la reducerea poluării din aceste oraşe, informează agenţiile de presă EFE si DPA. Joia trecută, Francesco Paolo Tronca, prefect al Romei a anunţat noul program de circulaţie al autovehiculelor personale şi al motocicletelor, pentru perioada sfârşitului de an 2015, intervalul de restricţie fiind între orele 10.00 şi 16.00, excepţie făcând doar cei care au cele mai noi tehnologii ecologice de rulare.

Primarul oraşului Milano, Giuliano Pisapia, a anunţat că pe lângă restricţia de circulaţie se impune şi o limită de viteză de doar 30 km pe oră, transmite Agerpres. Ineditul măsurilor luate de primarii ce conduc cele două oraşe, a mers până acolo încât toţi cetăţenii care folosesc transportul public să beneficieze de bilete cu preţuri reduse la jumătate, tocmai pentru a se încuraja folosirea transportului în comun, în aceste zile ale sfârşitului de an 2015.

O altă masură deosebită, vine din partea primarului Romei, Francesco Paolo Tronca care a inclus reglementari noi în ce priveşte funcţionarea sistemelor de încălzire în clădirile de birouri sau locuinţe pe durata iernii. În acest fel se impune reglarea termostatelor sistemelor de încălzire la o temperatură de maximum 18 grade Celsius, iar acestea vor funcţiona doar pentru o perioadă de 8 ore pe zi, faţa de 12 ore cât aveau voie în prezent. Sursă articol.

https://www.youtube.com/watch?v=nvgynED4F8U&feature=youtu.be

loading...