Englezii îl vedeau “Un Cerşetor”, iar el a ajuns Prosper Om de Afaceri.

În ziua de 1 ianuarie 2014, s-au ridicat restricţiile de muncă în Regatul Unit, iar la vremea aceea, toată lumea credea că românii vor invada Marea Britanie pentru a face toate relele din lume. În primul avion care ajungea în Marea Britanie se afla şi tânărul Victor Spirescu, un tânăr care păşea pentru prima dată pe tărâmul englezesc şi care uimit a fost când a văzut o mulţime de jurnalişti împreună cu reprezentanţii parlamentului ce se aşteptau să întâmpine un presupus val de imigranţi din ţara noastră. Era doar el, Victor care la doi ani de la acel eveniment se consideră un om realizat. Românul le-a demonstrat englezilor că este un om muncitor, deştept şi le poate lua banii făra să îi fure, poate să facă afaceri chiar dacă nimeni în acel moment nu credea în el. Astăzi este un om realizat din toate punctele de vedere.

roman

“Nu mai am problema banilor acum. Am reuşit să-mi pun pe picioare propria afacere. Instalez sisteme de ventilaţie şi vând sisteme de ventilaţie, afacere la care am trei angajaţi. Pot să zic că am o viaţă mult mai bună decât în România, iar momentan nu mă gândesc să mă întorc”, a declarat Spirescu.

Românul nostru a aparut pe prima pagină a tabloidului The Daily Mail şi Daily Telegraph, care au realizat cu acesta ample reportaje despre succesul in afaceri, el fiind un exemplu de urmat şi un om care a dat peste cap toate previziunile rele ale englezilor sceptici.

The Daily Mail reaminteşte condiţiile în care a ajuns Victor Spirescu, anul trecut, la Londra şi cum, spre surprinderea sa, a fost întâmpinat la aeroport de o armată de ziarişti şi chiar de un parlamentar britanic, devenind o mică celebritate a presei din regat.

„Nu avea nicio idee despre Marea Britanie sau despre ce se va întâmpla cu el. Asta a fost atunci. Acum, la un an de când a venit, Victor nu numai că a câştigat o mulţime de bani, dar a învăţat multe despre cultura noastră – şi nu tot ce a aflat îi place”, notează The Daily Mail.

loading...

„Şi-a format opinii destul de ferme despre comportamentul nostru, care, subliniază el cu severitate, nu seamănă cu modul în care oamenii civilizaţi se comportă în Bucureşti”, adaugă tabloidul.

Ca şi Daily Telegraph cu câteva zile în urmă, şi Daily Mail scrie că lucrurile au mers bine pentru Victor Spirescu. Acesta câştigă acum 250-300 de lire pe zi instalând conducte de ventilaţie în clădiri din Londra. Asta înseamnă că într-un an câştigă mai bine de 60.000 de lire, a făcut socoteala The Daily Mail.

„Suntem adesea confundaţi cu ţiganii. Nu am nimic cu ei, dar noi avem altă cultură. Eu sunt un român cu mândrie. Percepţia despre noi în toată Europa este foarte greşită. Ştiaţi că insulina a fost descoperită de un român? Că stiloul a fost inventat de un român? Că
elicopterul a fost inventat de un român? Da! Căutaţi pe Google. Mă deranjează modul în care ne văd oamenii”, le-a mărturisit Victor jurnaliştilor britanici.

Recunoaşte, însă, că britanicii l-au primit bine, cu o excepţie. Era în autobuz, vorbea în româneşte la telefon cu mama sa şi un bărbat l-a înjurat că nu vorbeşte englezeşte. Sursă articol DIGI24.RO şi ZIARULDEIASI.RO