Ce ştie Băsescu? Declaraţia lui amplifica suspiciunile în cazul Colectiv: „Ceva nu se leagă”

Cazul #COLECTIV este unul singular în România, iar soluţionarea lui depinde acum doar de autorităţile române şi de specialiştii care lucrează la el. Invitat la o emisiune a postului de televiziune B1TV în seara de duminică, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că este preocupat de ‘întârzierea’ expertizei care se face de experţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă de la Petroşani. „Ceva nu se leaga”, a repetat Traian Băsescu.

Au murit 63 de oameni, avem o expertiză care a început acum o lună şi totuşi se tergiversează un raport final (…) ceva nu se leagă, când au murit 63 de oameni, am văzut azi o declaraţie a directorului institutului de la Petroşani, acolo sunt profesioniştii cei mai buni pe care-i are România, dar când sunt 63 de morţi spui că prin februarie o să dăm expertiza… acolo sunt de scris, şi eu am fost expert al ministerului Justiţiei pe probleme navale şi scrii 10 pagini cu descrierea procedurii, iar evenimentul va fi descris în 3 pagini, deci sunt de scris practic 3 pagini, descrierea va avea probabil 3-4 pagini.

Ceva nu leagă cu această întârziere, când sunt 63 de morţi, Dumnezeu să-i ierte, cel mai mare accident colectiv din ultimii 50 de ani cred, să nu apară expertiza după ce s-au afăut toate probleme. Am fost asiguraţi că s-a făcut o simulare… îmi vine foarte greu să cred că o astfel de experiză este permis să fie amânată. Eu sunt convins că experţii de la Petroşani ştiu deja ce nu bate, ce nu se potriveşte cu versiunea de până acum”, a mai declarat Traian Băsescu la B1TV.

Sursă articol.

loading...