ULTIMĂ ORĂ! Noutăţi privind CARDUL DE SĂNĂTATE. Ce modificări sunt în 2016

Cardul de sănătate a iscat de-a lungul timpului multe controverse în privinţa utilizării lui. Cu toate acestea, introducerea acestuia s-a dovedit salutară şi cu timpul şi-a arătat utilitatea, iar la bugetul Casei de Sănătate se fac plăţi mai bine urmărite faţă de anii trecuţi. Vasile Ciurchea, citat de postul Realitatea TV, analizează posibilitatea utilizării cardului de sănătate pentru validarea serviciului şi în cazul urgenţelor, dar la externare, a declarat preşedintele Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează cu specialiştii posibilitatea utilizării cardului de sănătate şi pentru asiguraţii care ajung la spital ca urgenţă medicală. Atenţie, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgenţa majoră de cod roşu. Vorbim de acele urgenţe mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bilă”, a declarat Vasile Ciurchea.

Potrivit site-ului de televiziune realitatea.net, în cazul acestor asiguraţi internaţi în urgenţă, cardul va fi utilizat la externare.

„După ce pacientul fost tratat şi urmează să fie externat, la plecarea din spital, va fi utilizat cardul, astfel încât, dacă omului i-a fost rău şi nu s-a mai gândit la cardul de sănătate, lunâdu-şi cu el doar buletinul, pentru că fără un act de identitate nu poate fi internat, la externare, cineva să-i poată aduce cardul la spital şi să fie validat serviciul. Este o analiză pe care o facem acum pentru anul 2016”, a mai spus preşedintele CNAS.

Este bine de ştiut că, în condiţiile actuale nu este reglementată o modalitate expresă de întrebuinţare a acestuia, în spitale nefiind însă o cerinţă expresă până acum.

loading...