COŞMAR pentru ROMÂNI! FISCUL le va controla banii din BĂNCI

Începutul de an, vine cu schimbări majore în ceea ce priveşte banii românilor din bănci. Potrivit Noului Cod Fiscal, băncile sunt obligate sa-i informeze pe cei de la ANAF, despre schimbările făcute de clienţi în legatură cu conturile sau casetele de valori.

Băncile vor fi obligate să transmită Fiscului, zilnic, lista celor care îşi deschid sau închid un cont bancar, de orice fel, închiriază sau renuntă la o cutie de valori, potrivit Codului de Procedura Fiscala care intra în vigoare la 1 ianuarie 2016. Deoarece băncile au fost închise până luni, procedura se aplică din data de 04 ianuarie 2016.

“Instituţiile de credit sunt obligate să comunice organului fiscal central, în fiecare zi lucrătoare, următoarele informaţii aferente zilei bancare anterioare: lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, precum şi datele de identificare ale persoanelor care deţin dreptul de semnatură pentru conturile deschise la acestea; lista persoanelor care închiriază casete de valori, precum şi încetarea contractului de închiriere”, se arată în proiectul de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru aprobarea procedurii de furnizare a acestor informaţii, citat de agenţia Agerpres.

Conform noului proiect, prin conturi se întelege toate tipurile de conturi pe care le are un client, indiferent de moneda în care sunt ele deschise, iar informaţiile furnizate se vor referi inclusiv la modificările survenite după data deschiderii contului cu privire la cel puţin un element de structură din formatul de raportare pus la dispoziţie de către ANAF.

“La prima transmitere instituţiile de credit vor comunica şi următoarele: lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fara personalitate juridica, ce detin conturi deschise la data de 31.03.2016, conturi inchise in perioada 01.01.2010 – 31.03.2016, indiferent de data deschiderii, precum şi datele de identificare ale persoanelor care au deţinut/deţin dreptul de semnătură pentru acestea”, se mentionează în recentul document.

Totodată, instituţiile de credit sunt obligate, conform Codului de Procedura Fiscală, ca la solicitarea organului fiscal central, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitarii, toate rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum şi informaţiile şi documentele privind operaţiunile derulate prin respectivele conturi.

Şi în acest caz, prin conturi deschise se întelege, toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de moneda şi dacă acestea sunt deschise sau au fost deschise şi figurează închise la momentul efectuării solicitării. Sursă articol.  Sursă foto.

loading...