ATENŢIE ŞOFERI! Se schimbă cărţile de identitate la vehicule

Potrivit unui proiect ordin al miniştrilor Transporturilor, Administraţiei şi Internelor şi al Finanţelor Publice, aflat în consultare publică până în data de 18 ianuarie, toţi proprietarii de maşini vor fi obligaţi ca din data de 1 iulie 2016 să-şi schimbe cărţile de identitate ale vehiculelor.

În expunerea de motive a ordinului se arată:

„Proiectul de ordin de ministru al transporturilor, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice stabileşte un nou format de carte de identitate a vehiculului care conţine o serie de rubrici noi a căror introducere a fost impusă de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului. De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta a fost armonizată cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare”.

Potrivit ordinului, noile cărţi de identitate vor fi eliberate de Registrul Auto Român. Acestea vor conţine elemente de securizare suplimentare, rubrici referitoare la propulsie, motor electric, emisii CO 2, suspensii faţă-spate, raport putere-masă numai pentru motociclete, turaţie şi norma europeană de poluare. În plus, rubricile cu informaţii despre maşină vor fi traduse în limba engleză.

Sursă articol.

loading...