De la 1 ianuarie 2018, NOU NĂSCUŢII vor primi de la GUVERN, 10.000 de euro

Se anunţă VEŞTI BUNE pentru COPII din România. Toţi cei care se vor naşte de la data de 1 ianuarie 2018 vor primi de la statul român suma de 10.000 de euro, bani ce îi vor ajuta pe aceşti să îşi continue studiile, să-şi cumpere o casă sau de ce nu, să-şi deschidă o afacere. Noua formaţiune politică, Partidul Noua Românie a venit cu propunerea acestei legi care odata aprobată va obliga statul român ca lună de lună să depună bani într-un cont deschis la CEC Bank, astfel încât cu tot cu dobânzi, la majorat să aibă în buzunar 10.000 de euro.

Dacă legea va fi aprobată, se va crea Autoritatea Naţională pentru Copii şi Tineri, prin intermediul căreia se va derula programul naţional prin care se deschid depozitele bancare pentru toţi nou născuţii, scrie site-ul de ştiri expunere.com

Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor,  fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi lui de viață. Această lege e un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare nou născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societate din postura de român major”, a declarat Sebastian Popescu, președintele PNR.

Conform proiectului de lege, banii vor putea fi utilizaţi doar după împlinirea vârstei de 18 ani, dacă copilul poate demonstra că a absolvit 12 clase. Banii pot fi utilizaţi doar de către titular, în următoarele situaţii: pentru studii universitare, pentru a-şi deschide o afacere, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă sau pentru a se trata în caz de boală ce necesită tratament costisitor.

În lege este specificat foarte clar normele de aplicare ce sunt foarte stricte şi vor stabili condiţiile de acordare a banilor pentru fiecare persoană în parte. Această lege a depozitului bancar la naştere are rolul pe de o parte de a recompensa pe fiecare copil născut în România, cât şi de a oferi un start promiţător în societate dar şi pentru sprijinirea natalităţii şi educaţiei.

Dacă se întâmplă o nenorocire şi titularul moare, banii nu se moştenesc de către altă rudă, ci ei vor fi viraţi la statului. Pe lângă acestea, începând din 1 ianuarie 2018, toţi copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani vor primi lunar, o alocaţie de 300 lei. Începând cu vârsta de 6 ani, alocaţia va fi acordată doar dacă copilul va urma o şcoală gimnazială.

Datorita acestui proiect de lege, PNR îşi propune să crească gradul de natalitate din România, să sprijine fiecare copil în educaţie şi realizare profesională, să fie un adevărat suport pentru familiile nevoiaşe şi mai ales să ofere o adevărată educaţie pentru fiecare copil. Legea va avea urmări benefice pe timp îndelungat prin scăderea drastică a analfabetismului, unde fiecare copil ce va beneficia de ea va avea şanse egale la educaţie şi dezvoltare profesională.

Sursă articol. Sursă foto.