TERIFIANT! Îşi MĂNÂNCĂ animalele de companie, ca să nu MOARĂ de FOAME.

În lume există oraşul în care locuitorii mor de foame şi au ajuns să mânânce frunze şi apă amestecată cu zahăr şi condimente. Oraşul se află în Siria, se numeşte Madaya şi este situat în nord-vest de capitala Damasc. Aici trăiesc peste 40.000 de locuitori şi este un oraş aproape complet dărâmat. Este înconjurat de Statul Islamic, gruparea Hezbollah şi minele antipersonal plantate de guvernul lui Bashar al-Assad împotriva rebelilor, iar cetăţenilor de aici le este imposibil să părăsească oraşul pentru a căuta mâncare, relateaza cei de la metro.co.uk.

frunze

Conform statisticilor, în ultima lună, cel puţin 30 de persoane au murit prin înfometare sau au fost ucise în timp ce încercau să părăsească oraşul, povestesc cei care activează în această zonă a Siriei. Conform celor declarate de Mohamad Youssef, care este medic rezident la spitalul din Madaya, în fiecare zi între unul şi trei locuitori mor de foame, iar alţi 50 leşină sau se îmbolnavesc foarte grav.

“Oamenii supravieţuiesc mâncând sare sau condimente, dacă se găsesc, beau şi apă cu zahăr. Mortalitatea este mai mare printre bătrâni, copii si femei”, a declarat Youssef.

Din cauza foametei au apărut boli foarte grave precum hepatita, diareea, boli de piele şi alte afecţiuni legate de malnutriţie. Mai rău este faptul că, de foame şi disperare, oamenii au ajuns chiar să-şi sacrifice animalele de companie, doar pentru a mai supravieţui încă o zi, în timp ce alţii mănâncă frunze.

Medicii implicaţi în salvarea acestor locuitori ai unui oraş muribund, au lansat un apel disperat la adresa organizaţiilor mondiale de sănătate, precum şi la Consiliul Securităţii ONU, pentru a-i salva pe cei 40.000 de localnici care mor zilnic de foame şi boli. Sursă articol.

loading...