Italia mai BOGATĂ de pe urma românilor, 6,4 MILIARDE € pe an sunt plăţi către bugetul ţării

🕒 Timp de citire: 3 min

După anul 2007, anul integrării României în Uniunea Europeană, politicienii români au făcut tot posibilul ca cetăţenii noştri să poată merge la muncă în străinătate, adică „i-au gonit” la muncă, pentru că nu au fost în stare să creeze locuri de muncă. Astfel, românii sunt pe primul loc în topul străinilor din Italia: aduc 6,4 MILIARDE € pe an economiei italiene, fapt ce pune multe semne de întrebare asupra faptului că aceşti bani puteau fi încasaţi de poporul român dacă ei rămâneau în ţara noastră şi munceau. De peste 20 de ani, România a cunoscut o depopulare masivă, tocmai din cauza faptului că românii şi-au căutat de muncă în altă parte. Fiscul italian a prezentat recent o statistică a câştigurilor aduse de către cei care muncesc în Italia şi nu sunt cetăţeni italieni.

Efectul plecării romănilor a fost catastrofal pentru viitorul României, fapt demonstrat și de ultima statistică publicată de cotidianul italian La Repubblica, care-i numește pe străinii din peninsulă drept „O resursă pentru Italia”. Românii au ales italia şi Spania pentru că sunt țări cu care împărțim o moștenire culturală comună, unde se comunică într-o limbă asemănătoare cu româna. În conformitate cu recentul studiu, românii sunt grupul etnic de la care statul italian încasează cel mai mult. Sumele plătite de compatrioții noștri către Italia sunt de peste 6,4 miliarde de euro.

La o distanţă considerabil de mare se se găsesc albanezii și marocanii, cu 3,1 și respectiv 2,4 miliarde de euro. După cum se ştie, în Italia la muncă sunt şi compatrioţii noştrii din Republica Moldova, iar aceştia contribuie și ei cu „doar” 934 de milioane de euro. Conform sursei citate, contribuția moldovenilor a înregistrat cea mai mare creștere din ultimul an, după cetăţenii de origine chineză. Recentul studiul a fost realizat de Fundația Moressa, cea care a consultat documentele fiscului italian. În total, străinii varsă 45 de miliarde de euro, anual, economiei Italiei.

Deși Italia este într-o criză economică din cauza căreia mulți români au început să plece spre meleaguri mai bune, anul trecut conaționalii noștri au atins cel mai mare număr: 1.131.839. Suntem primii în toate. În urma datelor culese în ediția 2015 a „Dosarului Statistic al Imigrației” (Dossier Statistico Immigrazione) pe care Centrul de Studii și Cercetări IDOS din Italia îl face în fiecare an, România rămâne printre țările cu cea mai mare presiune migratorie din lume. Sursă foto. Sursă articol.

[social_sharing_buttons]