CRIMĂ fără precedent. Un refugiat minor a OMORÂT o angajată dintr-un centru de azilanţi

Suedia este îngrozită de crima ce s-a întâmplat în ziua de luni, într-un centru de azilanţi. Un minor de 15 ani, care se afla printre refugiaţi este suspectul principal al crimei şi este acuzat că a înjunghiat mortal o angajată a centrului de primire în care era cazat, potrivit celor de la AFP. Angajata care a fost omorâtă cu bestialitate avea 22 de ani, se numea Alexandra Mezher şi lucra la un centru de azilanţi din Suedia. Aceasta a decedat luni seara, la spitalul Sahlgrenska, după ce a fost înjunghiată de mai mult ori în timpul programului de muncă, relatează BBC.

„Acest tip de intervenţie devine tot mai frecvent. Ne confruntăm cu tot mai multe incidente ca acesta”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Thomas Fuxborg.

Oribila crimă s-a petrecut în cursul dimineţii de luni, iar forţele de ordine care au ajuns la faţa locului, au descris crima ca fiind „plină de sânge”. La postul Radio Suedia s-a transmis informaţii importante despre viaţa şi soarta azilanţilor, aceştia fiind transportaţi într-o altă locaţie, unde vor rămâne până când se vor termina certetările echipei de criminalişti suedezi.

Gravitatea situaţiei a făcut ca prim-ministrul Suediei, Ştefan Lofven să ia atitudine, el descriind atacul drept „o crimă groaznică”. Acesta a declarat că, mulţi dintre cetăţenii suedezi se vor teme de repetarea unor astfel de atacuri. În cursul zilei de luni, prim-ministrul suedez a vizitat oraşul Moldnal şi bineînţeles că s-a oprit la centrul de azilanţi unde a avut loc odioasa crimă. Ca efect principal, poliţia naţională a cerut guvernului să aprobe angajarea a 4.100 de ofiţeri suplimentari, care vor fi necesari pentru a se combate ameninţarea teroristă, dar şi pentru a-i escorta la frontieră pe cei care vor fi expulzaţi. Cu ajutorul lor se va asigura şi ordinea în centrele de refugiaţi de pe teritoriul Suediei.

Directorul poliţiei naţionale, Dan Eliasson, a declarat că, numărul mare de solicitanţi de azil ( aproximativ 165.000 în anul 2015 ) a pus o presiune enorm de mare pe forţele de oridine din Suedia.

„Suntem obligaţi să răspundem numeroaselor acte de încălcare a ordinii publice în centrele pentru solicitanţii de azil. În unele locuri, acest lucru necesită resurse poliţieneşti considerabile. Nu se întâmplă aceasta în urmă cu şase luni, iar noi nu mai putem reacţiona la fel de eficient în alte domenii”, a explicat el pentru agenţia de presă TT.

Conform statisticilor, în luna august 2015, afluxul de solicitanţi de azil a luat proporţii mari, fapt ce a determinat Suedia să treacă la reintroducerea din luna noiembrie 2015 , a controalelor la frontierele de stat. Acum, în ţară sunt în jur de 101.000 de refugiaţi, în timp ce numărul cetăţenilor este de 9,8 milioane, acest lucru fiind transmis şi de Biroul Naţional pentru Migraţie, care arată că 1% din populaţia Suediei îl reprezintă refugiaţii. Sursă articol.