2.100 de LOCURI de MUNCĂ, sunt oferite ROMÂNILOR în Europa

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), angajatori din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 2.166 locuri de muncă vacante. Cele mai multe joburi le găsim în Spania, unde angajatorii caută muncitori necalificaţi în agricultură.

Mai concret, în Spania se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, în Portugalia – 400 de muncitori necalificaţi în agricultură, iar în Danemarca – 400 de culegători de mazăre şi 30 de culegători de căpşuni.

În ceea ce priveşte Marea Britanie, sunt disponibile 390 de posturi, printre care 300 de îngrijitori persoane, 60 de asistenţi medicali, 20 de asistenţi medicali generalişti, 10 medici de familie – medicină generală; iar în Germania 111 de posturi: 50 asistenţi medicali generalişti, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenţi manager, 5 electricieni industriali, 2 posturi pentru mecanici industriali.

Printre altele, se mai caută un electrician, un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer şi un brutar. Românii mai pot aplica pentru 162 de locuri de muncă şi în Cehia: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, 50 de şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software.

30 de şoferi autocamion transport internaţional sunt căutaţi în Slovacia, iar în Polonia sunt disponibile două posturi de dezvoltator internet, respectiv de PHP developer (programator aplicaţie). În Norvegia se caută un doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda un tehnician, salariile fiind unele destul de mari faţă de alte ţări din spaţiul comunitar european.

loading...

Toţi cei care sunt interesaţi să ocupe un loc de muncă, pot viziona ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma pentru alegerea jobului care i se potriveşte cel mai bine. Sursă articol.