Cornel Amariei – un inventator român in top Forbes

Cornel Amariei este un inventator român ce a reușit să ajungă pe primul loc  în top Forbes 30 under 30 Europe. Cornel este un tânăr  în vârsta de 22 de ani  ce  a devenit cunoscut în special pentru  invenția lui numită “Lumen”, un dispozitiv care foloseşte un scanner 3D ce are  senzori care vibrează pentru a-i ajuta pe  nevăzători să se deplasese mult mai ușor. Această inventie i-a adus tânărului șansa de a intra in top Forbes la categoria industrie.

În prezent Cornel Amariei lucreaza la Continental Automotive, o companie germană în cadrul căreia conduce  compartimentul  de senzori şi inovaţie pentru maşini autonome.

Tânărul a fost mereu pasionat de inginerie, roboţi și de cercetare, pasiunea lui reușind să-i aducă diferite premii pe plan internațional. Cornel  a învățat la Liceul Teoretic Internațional din București, mai apoi terminându-și studiile la Jacobs University din Germania.

Cornel Amariei a obținut prima sa  medalie in anul 2008 în cadrul concursului INFOMATRIX ce a avut concurenți din peste 50 de ţări Invenția lui constă într-un un soft ce conecta mai multe camere web care declanşau  alarmele  în cazul în care camerele detectau ceva suspect. Softul era proiectat din peste 40.000 de coduri.

De-a lungu timpului Cornel a participat la peste 70 de concursuri internationale ce i-au adus multe premii. Sursa stire. Sursa foto

loading...