O bătrână din Italia a fost salvată de o badantă româncă

Majoritatea badantelor din Italia sunt de origine română. Aproape toate sunt femei de casă, foarte serioase şi cinstite. Metoda “Accidentul”, binecunoscută în România, a ajuns să fie aplicată şi de escrocii din Italia. De curând, o bătrână de 85 de ani, ce locuia în cartierul Isolotto, era gata să-i plătească unui fals avocat, suma de 4.500 euro, bani necesari pentru a plăti cauţiunea fiicei sale, care făcuse un grav accident de circulaţie.

accidentul

Potrivit celor de la publicaţia firenzetoday.it, bătrâna locuia cu o badantă de 50 din România şi la auzul cererii falsului avocat era aproape gata să-i plătească suma cerută. Badanta româncă, observând că ceva nu este în regulă, a apelat imediat pe fata bătrânei, iar aceasta a răspuns, confirmând că totul este în regulă şi nu s-a întâmplat nimic rău.

Badanta a sunat la 112, iar poliţişti alertaţi au intrat imediat pe fir pentru descoperirea escrocului. Aceştia nu au reuşit să dea de urma falsului avocat, dar i-au mulţumit badantei pentru spiritul de observaţie, care în acest caz a fost salvator pentru economiile bătrânei. Dacă sunteţi protagonişti unor astfel de situaţii, nu vă panicaţi şi telefonaţi în primul rând rudei pentru care se cer banii, apoi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă. Faceţi acest lucru oriunde vă aflaţi în Uniunea Europeană şi nu trimiteţi niciodată bani unor avocaţi, fie ei falşi sau reali.

De foarte multe ori, autorii acestor înşelătorii telefonice sunt persoane aflate în puşcărie, care încearcă să-şi dezvolte afaceri profitabile chiar dacă sunt private de libertate. Poliţia ne informează că autorii înşelătoriilor au mai mereu informaţii despre situaţia financiară a viitoarelor victime. Sursă articol. Sursă foto.