VESTE BUNĂ! Mai mulţi BANI pentru INDEMNIZAŢIA de creştere a COPILULUI

În noua sesiune legislativă ce tocmai a început, Senatul a adoptat iniţiaţiva care le-ar putea aduce o veste bună tuturor mămicilor din România. Săptămâna următoare, în Camera Deputaţilor se va dezbate noul proiect de lege, care prevede ca mamele să primească între 600 şi 3.400 lei în primul an şi maxim 1200 de lei în al doilea an, indiferent dacă aleg să stea acasă cu bebeluşii un an sau doi. Noutatea proiectului legislativ este aceea că se propune majorarea plafonului maxim pentru primele 12 luni din cei doi ani de concediu de creştere a copilului. În acest context, se înţelege că suma primită de mămici ar urma să fie majorată de la 1.200 de lei la 3.400 de lei, în condițiile în care, în prezent, primesc 3.400 de lei doar mămicile care optează să stea un singur an în concediu de creștere a copilului. Îniţiatorii proiectului consideră că în acest moment, legislaţia actuală poate fi considerată o formă de discriminare a mamelor, spun inițiatorii.

“Cine opta pentru primul an de concediu maternal primea 600 lei minim sau 3400 lei maxim, iar cine opta și pentru al doilea an, primea 600 sau 1200 lei. Și s-a pus problema că, de la început, cel care opta pentru doi ani primea numai 1200 de lei maxim și era o nedreptate, discriminare. Și am spus: cine optează pentru primul sau al doilea an trebuie să primească la fel – 600 minim sau 3400 maxim în primul și maxim 1200 în al doilea an, indiferent de opțiune”, explica senatoarea PNL Mariana Câmpeau.

Noua iniţiativă a fost deja adoptată la Senat și urmează să fie discutată săptămâna viitoare în cadrul comisiei de muncă, de la Camera Deputaților.

Sursă foto. Sursă articol.

loading...