Un medic a luat 235 de șpăgi în doar o lună

Un medic român a reușit performanța de a lua 235 de șpăgi doar într-o singură lună. Medicul Ovidiu Pleșa în vârsta de 46 de ani, medic specialist la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei de Pensii din Bihor, a fost filmat de DNA, cum a primit sute de șpăgi, fie că era vorba de sume de bani sau bunuri, toate primite de la pacienții săi.

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție a montat mai multe camere de luat vederi în biroul doctorului, pentru a avea dovezile necesare inculpării acestuia. Medicul Pleșa elibera diferite adeverințe care atesta capacitatea de a lucra a pacienților, sau încadrarea acestora în diverse grade de invaliditate.

Pacienții  susțin că acesta nu era niciodată mulțumit  atunci când la cabinetul lui veneau oameni din ce în ce mai săraci. Inculpatul era mult mai mulțumit atunci când, la cabinetul lui veneau oameni cu dare de mâna. Totul s-a petrecut în perioada 11 mai – 15 iunie 2015, după spusele procurorilor anticorupție.

În total ar fi primit aproximativ 56.000 de lei. Trimiterea în judecată sub control judiciar, a inculpaților Ovidiu Pleșa dar şi a asistentei medicale Monica Teodora Ignat în vârsta de 46 de ani, tot angajată în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor pentru complicitate.

Asistenta Monica Teodora Ignat ar fi primit de la inculpatul Pleșa Ovidiu, suma totală de 9.985 lei, în total 165 de șpăgi și complice la alte 8 cazuri de luare de mită. Când la medic venea un pacient care voia să-și prelungească pensionarea il costa minim 50 de lei, banii  îi erau puși într-un plic care era introdus printre acte. Dacă medicului nu îi convenea suma primită, plicul era înapoiat expeditorului, motivând că pacientul nu are toate documentele în regulă.

Cei de la DNA îl suspectau pe medic de mai mult de o lună și a fost filmat când acesta lua mită de la un pacient.   Sursa stire  Sursa foto