Dependența de gadgeturi a copiilor

Trăim într-o lume modernă în care gadgeturile sunt la loc de cinste, lucruri fără de care nu am mai putea trăi. Dar ce  facem atunci când aceste gadgeturi răpesc copilăria copiilor noștri, făcându-i sclavi ai tehnologiei moderne? Din ce în ce mai mulți părinți sunt disperați cu privire la timpul pe care copiii lor îl petrec în fața unui gadget, de oricare fel ar fi acesta: ipad, iphone, laptop, tabletă și lista poate continua. De multe ori ajungi să crezi că acești copii, de mici, reușesc să manevreze un telefon inteligent şi cât de repede îi descoperă funcțiile încât tu ca adult ajungi să îţi imaginezi că cei mici se nasc deja cu ele în minte.

Nici jocurile în faţa scărilor de bloc nu mai sunt ce au fost odată și asta în primul datorită riscului, care pe vremea noastră (generația cu cheia de gât), nu exista. Niciodată nu iți era frică să ieși din casă pe motiv că ți se poate întâmpla ceva rău. Să nu uităm că dependenţa de jocuri este periculoasă pentru sănătate, dependenţa de calculator este deja o afecțiune bine delimitată, aşa că trebuie stabilit un program strict de joacă al copiilor. Sunt copii care nici măcar atunci când mănâncă nu renunță la gadget. Un copil care devine dezinteresat de orice altă activitate, care renunță până şi la somn, în favoarea jocurilor video sau a internetului, este un copil dependent.

Mulți copii și adolescenți nu știu ce înseamnă să citești o carte “reală”. Cât despre site-urile de socializare, se știe deja că, mulți tineri au fost hărtuiți prin diferite metode pe aceste platforme sociale sau chiar au ajuns să fie răpiţi de necunoscuţi. Este foarte important ca site-urile sociale să fie folosite într-un mod rațional. Dependenţa de Internet îi va afecta şi la maturitate, iar “copilul-adult” va continua să-şi petreacă astfel timpul liber, în aceasta lume virtuală, în defavoarea altor activități de recreere și relaxare, iar acest lucru îl va face să fie un om nesigur pe el. Sursa stire   Sursa foto

loading...