La 19 ani, era hrănită doar cu lapte și apă cu zahăr

Adina, o tânăra de 19 ani a ajuns la  Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, în luna decembrie. Aceasta cântărea doar 16 kilograme și avea grave deficiențe de metabolism, precum și probleme psihice grave. Din momentul internării, medicii nu-i dădeau șanse prea mari de supraviețuire. Doctorii au fost șocați când au aflat că tânăra fusese hrănită toată viața doar cu lapte de capră și apă cu zahăr, asemenea unui bebeluș de câteva luni. În spital fata a mâncat pentru prima dată o felie de pâine și a fost primul ei contact cu mâncarea solidă.

În ultimele săptămâni de când este în spital, tânăra a reușit să ia în greutate, iar acum a trecut de 20 de kilograme. Nu dorește să mai bea niciodată lapte și abia acum a învățat ce înseamnă hrana adevărată şi  alimentația solida. Fata a făcut zilnic ședințe de fizioterapie, i-au fost administrate perfuzii și a stat non-stop sub supraveghere medicală. A fost o premieră pentru medicul ce a avut-o sub supraveghere, ca o persoană cu o anemie aşa de mare să supraviețuiască.

Acum comunică mai bine și a început să se joace ca un copil de 3-4 ani. Tânăra măsoară doar 118 cm, cam cât înălţimea unui copil de 6-7 ani. Adina va merge lunar la control, la Spitalul de Copii din Iași. Fata va trebui să se întoarcă acasă la familia ei, în Suceava și nu într-un centru de plasament, așa cum au solicitat inițial autoritățile. Vinovată de această situație este chiar mama ei care suferă de schizofrenie. În nebunia ei  a menținut-o cu forța, la stadiul de bebeluș. Sora geamăna a Adinei merge la şcoală şi este o persoană sociabilă, aşa cum trebuie să fie o adolescentă de vârsta ei. Tatăl ei dă vina pe mamă, pentru faptul că nu a îngrijit-o corespunzător.

Nu doar familia este vinovată de starea în care a ajuns adolescenta, ci  întregul sistem, membrii societăţii din jurul ei, dar şi medicul de familie care a rămas pasiv la situația fetei.   Sursa stire    Sursa foto

loading...