Românii din străinătate ar putea primi 500 de euro

Prin acest proiect de lege, românii care își câștigă existența lucrând în afara țarii și doresc să se întoarcă în România, ar putea primi 500 de euro lunar, timp de un an, un bonus acordat de stat. Senatorul UNPR Constantin Popa, unul dintre inițiatorii acestei legi, dorește să-i stimuleze pe românii cu vârsta de până în 35 de ani şi care lucrează în străinătate, să revină în țara şi să-și valorifice capacitatea de a lucra în România.

Senatorul este de părere că o scumpire cu 0,05 lei a țigărilor, a alcoolului, a produselor de tip fast-food și a băuturilor carbogazoase ar aduce milioane de euro. Românii care doresc să întoarcă în țară nu trebuie neapărat să se angajeze undeva, ci pot să muncească în propria gospodărie, în cazul persoanelor care provin din mediul rural. Aleșii statului doresc să pună în aplicare acest proiect de lege, pentru că, în România sunt din ce în ce mai puţini specialiști: ingineri, profesori, medici dar și simpli muncitori.

În următoarele  luni, aleșii  vor hotărî dacă această iniţiativă legislativă va fi adoptată și dacă, va fi convingătoare încât să atragă  tinerii pentru a se întoarce acasă. Sursa stire Sursa foto

loading...