La 90 de ani aleargă 10 km pe zi

Deși are venerabila vârsta de 90 de ani Elena Pagu aleargă 10 kilometri zilnic. Ea se antrenează pentru o competiție internațională și speră să mai aducă încă o medalie României. Ținta veteranei este de a câștiga o competiție internațională, iar de data aceasta totul se va întâmpla în Australia. Elena Pagu este o femeie plină de viata, cu zâmbetul mereu pe buze, este dublă campioană la marș și multiplă campioană europeană.

Andreea Esca, impresionata de performanţele femeii, vrea să o ajute pentru a ajunge competiția din Australia. Prezentatoarea TV i-a făcut cadou campioanei de 90 de ani, biletele de avion dus-întors către Australia. Elena Pagu s-a născut pe 25 iulie 1926, în localitatea Dumbrava Roșie, lângă Piatra-Neamț. De la vârsta de 9 ani ea mergea 18 km pe zi până la școală, iar de atunci a început să alerge de nevoie dar și din plăcere.

După pensionare, a început să  alerge mai întâi pentru sănătate, apoi treptat totul s-a transformat în pasiune ce mai târziu i-a adus premii naționale și internaționale. Doamna Pagu dorește să arate lumii că se poate trăi și la această vârsta fără medicamente, fără să te îmbolnăvești, fără să depinzi de alții şi vrea să demonstreze că, vârsta nu poate împiedica pe nimeni să facă ce dorește. Ea consideră că mai are multe de făcut în viaţă.

Totul a început la vârsta de 65 de ani când a câștigat primul titlu mondial, la 1500 m. Apoi a continuat cu alte cinci medalii de aur: la 20 km marș, 10 km marș și 5 km marș. Pe plan european, ea s-a remarcat în anii: 2004, 2005 și 2008, când a devenit campioană continentală pentru distaţa de 5 și 10 km marș. Până la 65 de ani, ea nu făcuse absolut deloc sport de performanță. Elena Pagu se plânge de faptul că federația română, nu-i ajută cu nimic pe veteranii sportivi. Toate costurile deplasărilor, concursurilor și antrenamentelor sunt plătite din buzunarul participantului.  Sursa stire  Sursa foto

loading...