Șeful ANAF pus sub acuzare de DNA.

Președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a fost pus sub acuzare în dosarul parlamentarilor Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Suspectul a stat circa o oră la sediul DNA, după ce fost pus acuzare pentru trafic de influență și abuz în serviciu. Sub acuzare, tot în același dosar a fost pus și vicepreședintele ANAF, Mihai Gogancea Vătăşoiu.

Deputatul Mădălin Voicu a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani, trafic de influentă și fals în declarații, deoarece ar fi intervenit la ANAF şi Guvern pentru promovarea unor legi care le-ar fi adus beneficii bănești.

Președinte al Asociației Partida Romilor, Pro Europa, deputatul Nicolae Păun, este acuzat de declarații false, incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, deturnare de fonduri şi spălare de bani.

Din probele anchetatorilor reiese că Nicolae Păun a impus fiecărui angajat să vireze 5% din sume, sub formă de donație, pentru Asociația Partida Romilor, Pro Europa. Prejudiciul creat de cei doi inculpați a ajuns la suma totală de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentând fonduri europene şi 1.491.783,29 lei este prejudiciul adus bugetului de stat).

Potrivit anchetelor celor de la DNA, Păun ar fi folosit o parte din fonduri în interes propriu iar o altă parte ar fi ajuns la Mădălin Voicu pentru a interveni pe lângă diverși demnitari sau funcționari pentru validarea proiectelor. Gelu Diaconu a declarat ziariștilor că va da mai multe detalii despre dosarul în care este acuzat, în următoarele zile.

loading...

În urma probelor, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a cerut demisia președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, menționând că aduc un prejudiciu de imagine instituției pe care o conduc. Gelu Diaconu a declarat că refuză să demisioneze. Sursa stire  Sursa foto