Angela Merkel este debusolată. Un NOU VAL de REFUGIAŢI va lovi Europa

Europa face cu greu faţă în privinţa găzduirii unuit număr tot mai mare de refugiaţi. Oficiali ai Uniunii Europene au propus Turciei că îi va lua din teritoriu, sutele de mii de refugiaţi, în schimb Ankara să îşi închidă graniţele astfel încât să nu mai fie posibilă migraţia pe mare. Un oficial turc a respins propunerea europenilor, spunând despre ea că este inacceptabilă. Din cauza faptului că armata rusă şi cea a regimului lui Bashar al-Assad a atacat oraşul Alep din nordul Siriei, foarte mulţi cetăţeni sirieni au fugit spre graniţa cu Turcia. Informaţia a fost publicată în ediţia electronică a ziarului The Guardian. Olanda a venit cu o propunere destul de decentă în privinţa refugiaţilor, aceea de a angrena mai multe ţări voluntare din Uniune, inclusiv Germania, să se angajeze în preluarea a 250.000 de refugiaţi pe an din Turcia, dar numai în cazul în care Ankara reuşeşte închiderea rutelor maritime din Marea Egee, pe care sute de mii de oameni călătoresc spre Grecia.

“Lasaţi-o baltă”, a spus Selim Yenel, ambasadorul Turciei la UE. “Este inacceptabil. Şi nu e fezabil”.

Pentru a rezolva problema, Cancelarul Germaniei Angela Merkel, a mers la Ankara, la începutul acestei săptămâni, pentru a încerca să găsească o soluţie de anvergură în această privinţă, dar se pare că nu a rezolvat nimic. La întrevederea de la Ankara, Angela Merkel a declarat public pentru prima dată, despre “relocarea” acestor refugiaţi direct din Turcia. Oficialii de la Bruxelles spun că nu au nici o idee, de ce ea a plecat la Ankara, în timp ce mass-media germană spune cu o urmă de irocie că aceasta se vede cu oficialii turci mai des decât cu cei din Germania.

Comisarul UE, Dimitris Avramopoulos, responsabilul pe probleme de migraţie, a spus despre Turcia că dacă nu va reuşi să implementeze soluţia propusă de UE, va fi foarte greu, dacă nu imposibil de gestionat situaţia. Oficialii turci sunt destul de supăraţi pentru că în Turcia sunt deja găzduiţi în acest moment, aproximativ trei milioane de refugiaţi. Uniunea Europeană propune Turciei şa deschidă frontierele sale sudice pentru a primi în jur de 70.000 de cetăţeni sirieni care fug de luptele din Alep, cerând în schimb să le închidă pe cele de vest şi de nord, care sunt rutele preferate prin care se pătrunde în Europa.

“Suntem surprinşi că europenii ne spun că ar trebui să deschidem frontiera pentru sirienii din Alep, deoarece facem acest lucru de cinci ani”, a spus Yenel. “Este în plină desfăşurare, un alt tsunami. Cum o să-i facem faţă?”.

Pentru a asigura traiul zilnic milioanelor de refigiaţi, Uniunea Europeană a trimis Turciei, un ajutor financiar de trei miliarde de euro. Conform ediţiei ro.blastingnews.com, oficialii turci forţează mâna Cancelarului Angela Merkel pentru intrarea Turciei în Schengen până la sfârşitul lunii octombrie a anului 2016. Sursă foto.

loading...