Cazul bebelușilor din Argeș

În județul Argeș se derulează o anchetă medicală amănunțită, după ce în urmă cu câteva zile, 13 bebeluși au ajuns în stare gravă la spital, fiind identificați cu rota-virus și diaree acută. Pe parcurs au mai apărut alte 14 noi cazuri, iar copii au fost transferați și internați în spitalele din București. 12 dintre ei prezintă o boală diareică acută iar 2 dintre ei au fost diagnosticaţi cu rota-virus.

O echipă a Ministerului Sănătăţii s-a deplasat astăzi în județul Argeș şi va lua probe atât din spitalul județean unde aceștia au fost internați cât și din casele în care copiii locuiesc. Reprezentații ministerului au declarat că vor să demareze o anchetă în cazul bebelușilor internați la spitalul „Marie Curie” cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic și a precizat că doar la unul din cazuri s-a confirmat până acum infecția cu E.coli. Este vorba despre copilul care a decedat pe data de 4 februarie.

Mulți părinți și-au adus adus copii să fie investigați și în urma  acestora, au depistat alți 13 copii bolnavi, pentru care medicii din Argeș au decis internarea de urgenţă și investigarea amănunțită. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Denise Stănescu a confirmat că acești copii au fost internaţi în stare grava şi ar putea fi purtători ai mai multor germeni numiţi genetic Esherichia Coli, o toxină ce afectează diferite structuri ale organismului, vasele de sânge mici și pereții vaselor din rinichi. Bacteria nu poate fi identificată decât după câteva zile.

În cazul fetiţei de nici un an, din Topoloveni, care a murit după 4 zile de la internare, a fost confirmata infecția cu E-coli. Cele mai multe cazuri sunt în județul Argeș, în orașele Pitești, Topoloveni, Câmpulung Muscel și Ștefănești, dar și în comunele Țițești, Negrași, Mărăcineni și Poiana Lacului. Alte două cazuri aflate sun observaţie sunt din Craiova și București. Mihaela Belgrădean, șeful clinicii de pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, Marie Curie a declarat acum copiii fac dializă, dar vor avea rinichii afectați pe termen lung şi cel puțin un an de zile vor trebui atent monitorizați. Unii pot rămâne dependenți de dializă toată viața.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu, a declarat joi că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din județul Argeș, asa cum se vehiculează în presă.  Sursa stire   Sursa foto

loading...