O românca printre cei mai buni profesori a lumii.

O româncă, printre cei mai buni 50 de profesori din lume.

O profesoară din Drobeta-Turnu Severin este nominalizată la  Global Teacher Prize,  concursul ce  desemnează ce mai bun profesor al lumii. Profesoara s-a înscris online, la fel ca mii de profesori din întreaga lume și a ajuns printre primii 50 de concurenți. La competiție și-au încercat norocul profesori din 148 de țări şi doar 50 au norocul să intre în cursa pentru marele premiu.

Manuela Prajea este profesoara de matematică de la Colegiul Traian din Drobeta-Turnu Severin, cu o experienta de peste 25 de ani în învățământ și a câștigat zeci de premii, atât în ţară cât și în străinătate, 64 internaționale, 133 naționale și altele 430 județene. În plus, a contribuit și la editarea a 40 de manuale de matematică și este membru al Consiliului Național pentru Învățământ.

După ce a aplicat online pentru concursul “Global Teacher Prize”, supranumit și “Premiul Nobel pentru Educație”, a primit marea veste. Dascălul a declarat că premiul de 1 milion de dolari îl va dona Colegiului Național ”Traianu”, unde preda de ani buni. pentru a primi dotări moderne, dar și burse pentru elevi și profesori.

Dascălul se poate mândri cu o carieră prestigioasă, măsurată prin distincțiile sale, dar și prin universitățile de prestigiu din întreaga lume, la care au ajuns elevii ei. Este singurul profesor din România care a participat vreodată la prestigioasa competiție. Sase zile au mai rămas până când vor fi anunțați cei 10 finaliști din cei 50 aleși să participe în acest an. În luna ianuarie, au fost selectați cei 10 profesori din cei 50 nominalizați, iar câștigătorul marelui  premiu va fi  anunțat în luna martie.

Global Teacher Prize a fost înființat în 2014 de către  Fundația Varkey și este o competiție deschisă profesorilor din toată lumea care predau lecţii tinerilor între 5 şi 18 ani. Câștigătorului îi va înmânat premiul de către Bill Clinton, fost președinte al Statelor Unite ale Americii. Sursa stire  Sursa foto