VESTEA BUNĂ pentru ROMÂNII din străinătate: Statul român vă dă un leu, la unul investit de voi

Noul guvern de tehnocraţi vine cu idei noi pentru atragerea de investiţii în orice domeniu economic. Astfel, ministerul Economiei vrea să atragă românii care muncesc peste hotare să investească agoniseala strânsă în ţara nostră. Un proiect bine pus la punct şi cu o documentaţie bună, poate să primesca suma de 500 milioane de lei vechi, bani care nu sunt rambursabili. Condiţia necesară este aceea ca românii să vină şi ei tot cu aceeaşi sumă şi să aibe firme cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate, informează surse guvernamentale, citate de PRO TV.

“Există câteva modele de succes de exemplu 1 leu pus de investitorul privat, 1 leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care românii din diaspora vor să le facă”, a declarat vicepremierul Costin Borc. Pe de altă parte, cei aproape 50.000 de studenţi români aflaţi la studii în străinătate se pot înscrie din această vară, să facă practică în consulatele şi ambasadele României din lume.

“Va fi probabil iniţial o perioada de 3 luni în timpul verii, dar eu o văd că şi un lucru constant. Pentru că sunt studenţi în anii mai mari care au doar câteva ore pe săptămâna şi care pot să-şi permită să lucreze. Avantaj pentru ambele părţi. Noi beneficiam de nişte oameni care vin cu dinamism şi idei mult mai bune, iar dumnealor îşi pot completă cerinţele pe care le au pentru a-şi găsi un job mai departe”, spune Costin Borc.

Pe site-ul intership.gov.ro se vor posta anunţurile dedicat programelor de practică. Dacă modelul aplicat deja în ţară va fi extins şi pentru ambasade, atunci studenţii vor primi şi bani pentru lunile lucrate. În plus, o parte dintre aceşti tineri ar putea fi tentaţi să lucreze în administraţie, unde guvernul caută oameni tineri şi cu idei. Totul va fi mai bine pentru cei care doresc un viitor mai altfel decât până acum. Sursă articol.

loading...