Italianca ce pretindea bani de la badantele românce a fost condamnată

În luna ianuarie 2016 s-a terminat controversatul proces al italiencei care pretindea bani de la femeile românce pentru a fi ajutate cu un loc de muncă. Femeia se numeşte Stefania Atti, este de origine italiancă şi din dosarul aflat pe rol, reiese că aceasta se folosea de funcția pe care o avea la Oficiul de Muncă și cerea româncelor diferite sume de bani pentru a le găsi joburi. Conform celor scrise de actualitatea.it, Stefania Atti a fost găsită vinovată pentru luare de mită și calomnie adusă unor persoane civile.

Pentru faptele sale, Stefania Atti a primit o pedeapsă de doi ani și două luni, acuzația principală fiind cea de luare de mită. În afară de cele mai sus descrise, italianca este obligată să despăgubească cele trei românce cu suma de 10.000 euro pentru fiecare și cheltuielile de judecată. Procesul s-a judecat la Tribunalul din Gorizia iar invinuita a fost funcționară la Oficiul de Muncă a Provinciei, la Ghișeul Îngrijitoare, din Monfalcone. Aceasta a fost acuzată de trei românce că le-ar fi pretins mită pentru a le găsi locuri de muncă în zonă.

Din datele prezentate de anchetatori, italianca Stefania Atti ar fi fost ajutată de către o altă îngrijitoare româncă, ce îi recruta femei, românce care doreau să se angajeze badante. Îngrijitoarea care se ocupa de recrutarea femeilor a fost considerată ca fiind complicea lui Atti. Procurorul care s-a ocupat de caz a subliniat că, italianca nu a declarat niciodată faptul că ar fi avut o complice care recruta posibile bandante. Apărătorul italiencei a cerut achitarea clientei sale deoarece consideră că Stefania este acuzată cu probe indirecte, cu lipsa probelor primirii de mită.

Acesta adaugă în apărarea italiencei faptul că nu a greșit cu absolut nimic. Stefania Atti nu făcea nimic altceva decât să completeze fișele femeilor care veneau să depună cerere pentru îngrijirea de persoane vârstnice la domiciliu. Cu toate că eforturile avocatului au fost considerabil de bune, Tribunalul din Gorizia a găsit-o vinovată pe angajata Oficiului de Muncă. În aceste condiții, italianca va trebui să se supună deciziei pronunţată de Instanţa de Judecată și să plătească celor trei românce câte 10.000 de euro pentru acuzația de calomnie.

Organele care s-au ocupat de acest caz controversat, încă nu deţin informaţii despre numărul femeilor care au căzut victime acestei funcţionare, care cerea bani în schimbul unui loc de muncă. Sursă articol. Sursă foto.

loading...